Quincy Tavares aan de haal met de bal tegen Argon.
Quincy Tavares aan de haal met de bal tegen Argon. Foto: John Wijntjes

Slordig Jodan Boys spaart dolend Argon

Sport

GOUDA • Jodan Boys boekte een rommelige 5-2 zege op het zwakke Argon. Trainer Erik van Zoest gebruikt de winterstop om de selectie weer op scherp te zetten. 

Met de einduitslag was niks mis. Met een 5-2 overwinning hoef je niemand uit te leggen dat de drie punten verdiend waren. Jodan Boys maakte het zichzelf toch moeilijk door - ondanks het kwaliteitsverschil - Argon te sparen. De Gouwenaars hadden met dubbele cijfers kunnen winnen, maar sprongen slordig om met de kansen. 

Achterin haperde het een en ander waardoor het dolende Argon bij 3-2 nog een tijdje op de gelijkmaker loerde. Pas in de 75ste minuut werd de zege veilig gesteld door invaller Angelo Semil. Na de 4-2 schoot spelmaker Mo Bellahcen snoeihard nummer vijf tegen de touwen. Trainer Erik van Zoest gaf toe dat de foutenlast te hoog was. 

Grove verdedigingsfouten
,,Argon gaf ons de mogelijkheid om een monsterscore te boeken. Daarom valt dat niet te rijmen met de vrees voor een gelijkmaker. We lieten door grove verdedigingsfouten de tegenstander terugkomen. Zelfs bij 5-2 werd door balverlies van Hamdani een penalty weggegeven. Gelukkig werd die elfmetertrap gekeerd door Roy Rondeltap. Anders hadden we tegen deze matige opponent drie doelpunten moeten incasseren. Ik ben blij dat de winterstop aanbreekt, want dat kunnen we met staf en selectie het hele proces nog eens uitvoerig door nemen.”

Pieken en dalen 
Als Jodan Boys dit seizoen een prijs wil pakken, dient het team de nadruk te leggen op efficiency en rendement. Nog steeds zijn er pieken en dalen in het spel en valt soms de concentratie weg. Jodan Boys zette aanvankelijk zoveel druk dat Argon reeds in de beginfase leek te bezwijken. Van de vele kansen werden er niettemin twee benut door Rick Wils en Fahim Musaui. De bezoekers waren rijp voor de sloop. In plaats van uit te lopen naar 4-0 of zelfs 5-0 stond in de 25ste minuut ineens 2-1 op het scorebord.

Daarna viel het offensief stil. Argon had inmiddels verdediger Raoul van Wijk zien afhaken met een bloedende hoofdwond en moest ook doelman Joran Doezeman missen. Hij verstapte zich en ging in de pauze hinkend de kleedkamer in. Zijn vervanger Tobias Ravelli stond net onder de lat toen Yassire Hamdani de bal na een hoekschop inkopte: 3-1. 

Zeperd bespaard
Opnieuw leek Jodan Boys gretig genoeg om de score op te voeren. Alle doelrijpe kansen werden echter om zeep geholpen. Argon kwam via een fraai afstandsschot van Bas Schaefers op 3-2. De Gouwenaars bleven echter een zeperd bespaard. Angelo Semil werkte de bal na een prima aanval achter de doelman van Argon. Mo Bellahcen bekroonde zijn goede spel vervolgens met een voetzoeker in de rechterbovenhoek: 5-2.

Pieter van der Laan