• Inge de Geus sprak op de Markt.
• Inge de Geus sprak op de Markt. Foto: Rob Radix

Documentaire Mariëlla de Geus

GOUDA • RTV Gouwestad en EDGHI.nl produceren in samenwerking een documentaire ter nagedachtenis aan Mariëlla de Geus.  De documentaire werpt een licht op de realiteit van gendergerelateerd geweld en plaatst de vraag over de rol van de gemeenschap, organisaties en de politie in het voortdurende gesprek hierover.

Inge de Geus, moeder van de in 2001 op gewelddadige wijze om het leven gebrachte Mariëlla de Geus, deelt openhartig het verhaal van haar gezin. De documentaire is opgedragen ter nagedachtenis aan Mariëlla en speelt zich af rondom het startsein van Orange the World op 25 november op de Markt in Gouda. Een evenement georganiseerd door de Zonta en Soroptimisten clubs uit Gouda, waarbij naast andere acties, het historische stadshuis en andere prominente bouwen oranje verlicht werden als symbool tegen gendergerelateerd geweld.

De documentaire gemaakt door AnneMarie Visser, programmamaker en presentatrice bij RTV Gouwestad, stelt niet alleen de aanwezigen en de organisatoren van Orange the World in Gouda voor een uitdagende vraag, maar ook de politie wordt gevraagd of zij een actievere rol kunnen spelen.
De documentaire is 24/7 te bekijken via de link Orange the World 2023 - YouTube op het YouTubekanaal van RTV Gouwestad (zoeknaam: Orange the World 2023).