• De binnenstad kleurt weer rood voor het goede doel.
• De binnenstad kleurt weer rood voor het goede doel. Foto: Hermen Buurman

Santa Run keert terug: 20 december

GOUDA • De Serviceclubs Rotary Gouda en Rotary Gouda-Bloemendaal hebben de voorbereidingen voor de Rotary Santa Run, die plaatsvindt op woensdag 20 december 2023, bijna afgerond. 

Santa wil met honderden verklede Kerstmannen drie kilometer dwars door de binnenstad rennen, huppelen, wandelen en als het aan de ScootmobielClub Gouda ligt: zelfs rollen. 'Het wordt weer een fantastisch feestje op de winterse Markt in Gouda waar rond het Stadhuis de ijsbaan schittert’, aldus de serviceclubs. Het evenement wordt opgeluisterd door Superfuif Dj’s & Entertainment. Ook het draaiorgel laat van zich horen. En aan de finish zal Santa zelf de winnaars toespreken.

Inschrijven kan nog steeds en Santa heeft een kerstman/vrouw/kindpak voor alle deelnemers geregeld. Ook zijn er verschillende sponsormogelijkheden voor bedrijven. De opbrengst gaat dit jaar naar een werkatelier waar de in Gouda verblijvende vluchtelingen terecht kunnen om spullen en kleding te repareren, als zinvolle bezigheid maar ook als mogelijkheid om de eigen vakkennis in te zetten. Daarnaast wordt het gebruikt voor een dagje uit voor eenzame ouderen tijdens de Nationale Ouderendag in 2024.

De start is om 18:30 op de markt in Gouda. Inschrijfgeld: 15 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen. Deelnemers steunen hiermee bovenstaande goede doelen.

q   gouda.rotarysantarun.nl