Afbeelding
Foto: Gemeente Gouda

Rood asfalt voor schoolzones Ridder van Catsweg en de Plaswijckweg

Nieuws 1.073 keer gelezen

GOUDA • Bij de schoolzones op de Ridder van Catsweg en de Plaswijckweg is afgelopen week rood asfalt aangebracht. ‘Daardoor is de weg eigenlijk een groot fietspad geworden, waar de auto te gast is’, schrijft de gemeente.

Eerder gaven verschillende bewoners aan de ontstane situatie gevaarlijk te vinden. Zij maken zich zorgen om schoolkinderen die op de wegen fietsen. Delen van beide wegen zijn schoolzones geworden en zijn opnieuw ingericht. Door de nieuwe inrichting zouden de wegen veiliger moeten worden voor schoolgaande kinderen, maar volgens bewoners lijkt de situatie eerder te zijn verslechterd dan veiliger geworden.  

Het rode asfalt geeft volgens de gemeente een andere uitstraling aan het gebied. Die moet ervoor zorgen dat automobilisten bewust zijn dat er fietsers rijden en ze hun snelheid moeten verlagen. Er geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. 

Het doel van de nieuwe schoolzones is om de verkeerssituatie veiliger te maken voor kinderen, voetgangers en fietsers. ‘Deze weggebruikers krijgen in de nieuwe situatie voorrang op automobilisten. De auto’s moeten nu dan ook achter de fietsers blijven. De gemeente zal de situatie de komende tijd extra in de gaten houden. Mocht het nodig zijn, dan zullen er extra maatregelen worden genomen’, schrijft de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden