Na een flinke verbouwing is De Werkwinkel open voor iedereen die lokale cadeaus of handgemaakte kaarten zoekt.
Na een flinke verbouwing is De Werkwinkel open voor iedereen die lokale cadeaus of handgemaakte kaarten zoekt. Foto: Mirjam de Jong / MIRJAMPHOTOGRAPHY

Handgemaakt en lokaal: De Werkwinkel is na flinke verbouwing weer open

Nieuws 532 keer gelezen

GOUDA • Het was een goed bewaard geheim dat in de Peperstraat een winkel zit, met daarachter een activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Na een flinke verbouwing is De Werkwinkel open voor iedereen die lokale cadeaus of handgemaakte kaarten zoekt. Ook nieuwsgierige mensen zijn welkom. 

Na maanden van verbouwen was het eindelijk zover. Deelnemer Patrick en bestuurder Hanneke openden officieel het vernieuwde activiteitencentrum van ASVZ. Met een symbolische knip namen ze afscheid van de oude naam. Welkom in De Werkwinkel! 

“De ruimte is nu veel beter ingedeeld en het is veel lichter binnen”, zegt teamleider Edgar. “We zijn niet groter geworden, maar dat lijkt wel zo.” 

Dat viel ook de vele bezoekers op. Collega’s, buren, deelnemers en familieleden dwaalden door het typisch Goudse pand. Achter het winkelgedeelte zit een grote lange ruimte, waar de 15 tot 20 deelnemers dagelijks werken. 

Niet alleen cadeaus en kaarten
Deelnemers maken niet alleen cadeaus en kaarten. Zij werken ook voor Terres des Hommes op de Groenendaal, waarvoor zij de was verzorgen en voor de BSO’s Dribbel, Benjamin en Aloysius. Voor hen maken zij het speelgoed schoon, zodat alle kinderen fijn kunnen spelen met schoon speelgoed.

De Werkwinkel is daarmee echt onderdeel van de binnenstad en is altijd geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingen.

Echte winkel
“Met deze verbouwing is het een echte winkel geworden,” zegt Edgar. “We zitten ook echt in het hart van Gouda. De Peperstraat is een toplocatie voor een winkel met cadeaus, kunst en zelfgemaakte bijzondere kaarten.”

De producten komen ook van andere ASVZ-locaties, zoals de theeschenkerij De Korenaar in Nieuwekerk a/d IJssel en houtwerkplaats Nogges in Barendrecht. 

Veel verkocht
“Zo mooi om te zien dat deelnemers supertrots waren om hun eigen producten in de winkel te zien. En het was dubbel feest omdat er die dag ook veel is verkocht!” De opbrengsten zijn voor De Werkwinkel, voor de aanschaf van nieuwe materialen om mee te werken.

De Werkwinkel is open van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden