•
Foto: Jan van den Berg
met korte video

Het stemmen is begonnen: ChristenUnie-lijsttrekker Mirjam Bikker en burgemeester Pieter Verhoeve brengen hun stem uit

Nieuws Fotoseries 2.829 keer gelezen

GOUDA • De stembussen zijn geopend voor de Tweede Kamerverkiezingen. Als de peilingen juist zijn, gaan we vandaag één van de spannendste Tweede Kamerverkiezingen ooit beleven. In Gouda was het eerste stembureau om 06.30 al geopend. Tot 21.00 kan worden gestemd.

Lees verder onder de video. 

Vanochtend bracht de Goudse lijsttrekker Mirjam Bikker (ChristenUnie) haar stem uit op Basisschool het Schateiland. Omringd door fotografen leverde ze haar stempas in: ‘Ik heb nog nooit zo langzaam gestemd’, lachte ze. 


Foto: Jan van den Berg

Burgemeester Pieter Verhoeve stemde vanochtend in de gymzaal van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe, waar Goudse boa’s het stembureau hebben ‘geadopteerd’ en hier deze dag als vrijwilliger werken. Een dag vol gevoelens, vindt Verhoeve: ‘Enerzijds is het een spannende dag; wat zal de uitslag zijn en wat zal het betekenen voor het land? Het kan vandaag alle kanten opgaan’, vertelt Verhoeve. 

‘Maar ik ben ook heel dankbaar en bijna vrolijk, want dit is toch een feestje voor onze democratie.’ Hij benadrukt de inzet van de vele vrijwilligers: ‘Al die tientallen stembureaus in Gouda worden vandaag bezet door vrijwilligers, dat is mooi om te zien.’ Vandaag bezoekt Verhoeve verschillende stembureaus in Gouda. 

Bekijk hier waar je in Gouda kunt stemmen.


Foto: Jan van den Berg

Gouds Kamerlid Mohammed Mohandis (nr 14, GroenLinks-PvdA) stemde vanmiddag samen met zijn vrouw, zonen Yassir (5), Rayan (8) en dochter Aya (9). Superspannend, zegt hij over de verkeizingsdag: ‘Je zag het afgelopen dagen in de peilingen; het is een nek-aan-nekrace tussen PVV, GroenLinks-PvdA en VVD. Het lijkt te gaan om wie de grootste van deze drie wordt, en dat is toch bepalend.’

Mohandis hoopt de komende vier jaar weer een te krijgen in de Kamer: ‘Het Goudse geluid vertolken in de kamer is altijd mijn inzet geweest, ik hoop dat vertrouwen weer te krijgen.’


Bijschrift - Mohammed Mohandis (nr 14, GL-PvdA) stemde samen met zijn kinderen en vrouw.
Foto: Hester Hage

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden