Emma en Milou in de laatste kilometer.
Emma en Milou in de laatste kilometer. Foto: Ricardo Galdeij

Een keer winst en twee keer tweede voor Goudse junioren in dubbeltwee bij Jeugdhead

Sport 407 keer gelezen

GOUDA • Goudse junioren sloten op zaterdag 23 maart het langebaan roeiseizoen af met een wedstrijd in dubbeltweeën over 2,5 km op de Amstel. Emma en haar maatje Milou van roeivereniging Iris gingen er bij de meisjes met de winst vandoor. Mees met Ruben en Erik met zijn maatje Olaf van roeivereniging Michiel de Ruyter eindigden in hun velden beiden op de tweede plek, vlak achter de winnaars.

Eind van de ochtend waren de meisjes aan de beurt. Emma (14 jaar) en Milou (15) wonnen overtuigend het veld voor meisjes t/m 16 jaar (M16 2x). Hun voorsprong op de nummer 2 bedroeg maar liefst 24 seconden. Ze waren ook duidelijk sneller dan de vlak voor hen gestarte 18-jarige ploegen. De winnaar van dat veld deed er ruim 11 seconden langer over.

Jongens in actie
Begin van de middag kwamen de jongens in actie. Voor het verhaal is het belangrijk te weten dat er bij roeiwedstrijden voor junioren onderscheid wordt gemaakt tussen eerstejaars velden en open velden. Eerstejaars velden zijn voor roeiers die tot vorig roeiseizoen nog geen 2000 meter wedstrijden hebben geroeid. Open velden zijn voor alle roeiers.

In de dubbeltwee voor jongens t/m 16 jaar (J16 2x) waren 18 ploegen ingeschreven. Van al die roeiers is alleen Mees geen eerstejaars wedstrijdroeier meer. Door gebrek aan tegenstanders in het open J16 2x veld konden Mees (15) en Ruben (14) dus niet in hun eigen leeftijdscategorie starten. 

Kranig weren
Ze werden door de wedstrijdleiding toegevoegd aan het 18-jarige veld. Daarin weerden ze zich kranig, maar kwamen ze uiteindelijk 2 seconden tekort voor de winst. Die ging naar twee 18-jarige “beulen” uit Deventer. Mees en Ruben waren wel sneller dan alle 16-jarige ploegen.

Erik en zijn maatje Olaf van roeivereniging Michiel de Ruyter zijn beide nog eerstejaars roeiers en starten in het J18 2x veld voor eerstejaars. Daarin kwamen ze slechts 3 seconden tekort om er met de winst vandoor te gaan.

Het succesvolle voorseizoen van de Goudse junioren geeft vertrouwen voor de 2000 m boord aan boord wedstrijden, die over 3 weken beginnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55