Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn.
Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn. Foto: Sandra Zeilstra

Column: Nachtkaars

Sport 808 keer gelezen

Het getal 13 staat wereldwijd bekend als een ongeluksgetal. Niet iedereen is het daarmee eens en vindt dat onzin. Maar ik kan me voorstellen dat veel Goudse voetbalsupporters, gezien de resultaten van afgelopen zaterdag 13 april en de gevolgen daarvan, toch uitgaan van een ongeluksgetal. Behalve voor de vrouwen van Jodan Boys want voor de nieuwe koploper in de Hoofdklasse lijkt 13 een geluksgetal te zijn.

Zaterdag 13 april was voor alle Goudse voetbalclubs een dag om snel te vergeten. De kans op een kampioenschap in de 1e klasse B is voor Jodan Boys door de nederlaag tegen DVVA bijna de verwaarlozen. En dan te bedenken dat a.s. zaterdag een uitwedstrijd tegen koploper Zuidvogels op het programma staat. Ook een periodetitel lijkt heel ver weg. Ik vrees dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat.

Olympia bevindt zich al weken in het degradatiemoeras en is met 13(!) punten hekkensluiter in 2C en met nog 5 wedstrijden te gaan 11 punten verwijderd van een veilige plaats. Zelfs de nacompetitie halen lijkt me een mission impossible. Maar de bal is en blijft rond.

DONK was tot voor kort medekoploper van 2C, maar door twee opeenvolgende nederlagen kan men normaal gesproken de titel vergeten. Rest alleen nog de 3e periodetitel of de 3e plaats om wederom via de nacompetitie promotie te kunnen afdwingen. Gezien het resterende programma zou dat, op papier in ieder geval, mogelijk moeten zijn.

Zelfs de motor van ONA hapert de laatste weken. Uit de laatste 3 wedstrijden werden slechts 2 punten gehaald en is de achterstand op koploper Groeneweg opgelopen tot 5 punten. De 3e periode lijkt er ook niet in te zitten. ONA moet duimen dat Groeneweg die wint en in dat geval ook kampioen wordt en dat ze zelf minimaal op de 3e plaats in de eindstand eindigen. Dan maar promoveren via de nacompetitie.

Voor SV Gouda valt het doek aanstaande zaterdag helaas vrijwel zeker.

Hoop doet leven, maar de kans is helaas reëel dat voor een aantal Goudse clubs het seizoen als een nachtkaars uitgaat.

Gerrie Schinkel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden