Hugo werd Nederlands Kampioen in de categorie jongens tot en met 16 jaar.
Hugo werd Nederlands Kampioen in de categorie jongens tot en met 16 jaar. Foto: Frank Slangen

Goudse roeier Hugo Slangen Nederlands Kampioen skiff

Sport 522 keer gelezen

GOUDA • Hugo Slangen (Roei- en Zeilvereniging Gouda) heeft op zondag 21 april op overtuigende wijze het Nederlands Kampioenschap roeien in de skiff gewonnen in de categorie voor jongens tot en met 16 jaar (J16 1x).

Ook de andere vijf Goudse NK deelnemers Timme Berendsen, Thijs Wiggers, Ruben Beuning, Dauwe Krijtenburg in de J16 1x en bij de meisjes Emma Wissing in de M16 1x lieten zien dat er met de Goudse roeiers de komende jaren terdege rekening gehouden moet worden.

Harde zijwind
Zaterdag wisten alle roeiers de halve finale te bereiken, op de onfortuinlijke Dauwe na. Door de harde zijwind werd hij steeds naar de rand van de baan geblazen met het risico dat zijn riem de ballen raakte. Dat gebeurde velen, maar bij Dauwe was de impact zodanig dat hij de balans verloor en omsloeg.

Ook in de J18 1x sloegen 2 boten om en zelfs bij de senioren 1. In de D-finale zondag wist Dauwe deze teleurstelling van zich af te roeien door ruim te winnen in een tijd waarmee hij in de B-finale derde was geworden. Hugo en Timme wisten de A-finale te bereiken. Thijs, Ruben en Emma de B-finale.

Wind tegen
Zondag was de wind tegen. Lichtgewicht Emma wist desondanks een knappe derde plek in de B-finale M16 1x te halen. Dat belooft wat voor volgend jaar als zij ook nog in deze categorie mag starten. Thijs wist de B-finale te winnen en de een jaar jongere Ruben werd knap vijfde. Timme wist de vijfde plek in de A-finale te pakken.

Hugo had van zijn coaches de opdracht gekregen zo hard mogelijk te roeien om zijn tijd te kunnen vergelijken met de 18-jarigen, die direct na hem starten. Nou, Hugo kun je om een boodschap sturen. Hij won niet alleen met ruim 15 seconden voorsprong, maar deed dat in een tijd die 2,58 seconden sneller was dan de Nederlands Kampioen bij de 18-jarigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden