Gouda maakte het Groeneweg in de eerste helft heel lastig.
Gouda maakte het Groeneweg in de eerste helft heel lastig. Foto: John Wijntjes

Gouda degradeert naar vijfde klasse

Sport 634 keer gelezen

GOUDA • Hekkensluiter Gouda gaf koploper Groeneweg een helft prima partij. Daarna kwamen de rood-witten in de problemen en verloren tenslotte met 1-5.

Aanvankelijk was er weinig verschil merkbaar tussen Gouda en Groeneweg. De nummer laatst van 4B had zich vooraf reeds met degradatie verzoend en speelde vrijuit. De koploper uit Zevenhuizen oogde nerveus en had moeite om de lijnen uit te zetten. 

Op jacht
Na een doelpunt vanuit het niets in de 37ste minuut kwam Groeneweg op 0-1 en een blunder van Gouda-doelman Dealey Snoek betekende 0-2. Na de 1-2 via Mamush Verkerke veerde Gouda weer op. De rood-witten gingen op jacht naar de gelijkmaker.

Een benutte vrije trap van Groeneweg was evenwel de genadeklap. Het verzet van Gouda stokte meteen na de 1-3. Groeneweg liep in de slotfase uit naar 1-5 en behaalde daarmee een geflatteerde zege.

Geen sprake van enige treurnis
Gouda degradeerde door deze nederlaag na twintig seizoenen naar de vijfde klasse. Van enige treurnis was geen sprake. Het was voor de competitie al duidelijk dat Gouda met een compleet nieuwe selectie geen hoge ogen zou gooien.

Trainer Romeo el Bouazatti had na afloop zelfs lovende woorden voor zijn spelers. ,,Ze hebben vanmiddag gestreden. Het kwartje viel naar de andere kant. Groeneweg toonde uiteindelijk meer bereidheid om meters te maken en om te schakelen na balverlies. Dat was bij mijn team na de 1-3 niet het geval. Jammer, want we waren dicht bij een gelijkspel. Mijn collega Pieter van Zoest gaf dat toe.”

Vraag
Of Gouda er in slaagt om in het seizoen ‘24-’25 snel terug te keren naar de vierde klasse is de grote vraag. Kwalitatief komt de formatie te kort om met de huidige lichting vlot progressie te maken. Bovendien vertrekt de meest constante speler Dennis Nederveen (22) naar kersverse derde divisionist ASWH om zijn geluk te beproeven.

De talentvolle aanvoerder studeert rechten aan de Erasmus Universiteit en gaat werken bij een advocatenkantoor in Rotterdam. Dat combineert hij met het spelen bij ASWH onder 23 jaar. ,,Ik heb al een keer meegetraind om aan de handelingssnelheid te wennen. Dat was best een uitdaging, maar ik wil graag hogerop. Ik zie wel hoe ik dat inpas met mijn baan.”

Haast onwerkelijk
Voor Gouda is het haast onwerkelijk om te zien dat de club is afgedaald naar de kelderklasse van het amateurvoetbal. Met de structuur en beleving is echter niks mis. Diverse senioren- en juniorenelftallen draaien uitstekend. De jeugd weet het veld in het Groenhovenpark steeds vaker te vinden. En dat is ook veel waard.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden