ONA-verdediger Mick van der Kaa was onverzettelijk tegen Bergambacht.
ONA-verdediger Mick van der Kaa was onverzettelijk tegen Bergambacht. Foto: Jan van den Berg

ONA handen vol aan Bergambacht

Sport 500 keer gelezen

GOUDA • De topper tussen ONA en Bergambacht eindigde na veel strijd in een 1-1 puntendeling. Daardoor greep concurrent Groeneweg de eerste plaats in 4B.

ONA kwam in de slotminuten nog goed weg tegen Bergambacht. Twan Schmidt schoot oog in oog met ONA-doelman Erik van der Laan de bal tegen de paal. Wellicht hadden de bezoekers met een overwinning iets teveel gehad. Dat de hard werkende ploeg van trainer Raymond van der Kort  als ‘morele winnaar’ van de deze topper kon worden gezien, was niettemin prijzenswaardig.

Handen vol
ONA had de handen vol aan de fellere blauw-zwarten. ONA-trainer Sylvester Hageman zag tijdens de wedstrijd de bui al hangen. ,,Het duel leek op een kopie van ONA-Perkouw. Je komt met 1-0 voor en je verzuimt daarna afstand te nemen. Vervolgens ga je die krappe voorsprong verdedigen en dan valt de gelijkmaker. Dat gebeurt dus voor de tweede keer en geeft aan dat we er nog lang niet zijn.”

Een deur verder gaf collega Van der Kort aan dat Bergambacht driekwart van de wedstrijd op de helft van de tegenstander speelde. ,,Vooral onze tweede helft was ijzersterk. We hebben ONA geen enkele kans gegeven en bleven zoeken naar de gelijkmaker. Na de 1-1 hadden we door kunnen stoten. Als dit duel vijf minuten langer duurt, stappen we met drie punten van het veld.”

Nerveus
Aanvankelijk maakte ONA de meeste aanspraak op een zege. Nadat Bergambacht was uitgeraasd, kwam de thuisclub via de vaardige buitenspelers Jaouad el Yaagoubi en Jeroen Camfferman opzetten. De bezoekers raakten in de problemen. Vooral doelman Stefan van der Waals werd er nogal nerveus van en tastte enkele keren mis.

Een blunder van de Bergambachtse sluitpost ging aan de openingstreffer vooraf. Hij liet de bal na een voorzet uit zijn handen glijden. ONA-aanvoerder Georgio Petridis werkte het leder eenvoudig over de doellijn: 1-0. Daarna raakte El Yaagoubi - gelanceerd met een verkeerde terugspeelbal van Job Veerman - met een steenhard schot de onderkant van de lat.

Kansen niet benut
Twee andere scoringskansen werden niet benut. Na de pauze was het eenrichtingsverkeer. ONA kreeg de bal zelden bij de voorhoede. Invaller Essanoussi probeerde het met een halve omhaal en El Yaagoubi schoot de bal langs de rechter paal. Bergambacht kwam na het inbrengen van Nick Deelen en Jelle Heerens steeds dichter bij het doel van ONA.

Erik van der Laan moest op zijn tellen passen. Hij miste weliswaar het ritme, maar liet zich slechts eenmaal verschalken. Bergambacht-verdediger Miguel Zwijnenburg zorgde in de 76ste minuut voor 1-1 en daar bleef het bij.