Afbeelding

Goudse Emma Wissing wint alle drie afstanden op roeivierkamp

Sport 522 keer gelezen

GOUDA/REGIO • Op de Amstel vond op zaterdag 16 en zondag 17 maart vond de Heineken Roeivierkamp plaats, een wedstrijd over de halve schaatsafstanden van een heren allround schaatstoernooi. In de categorie dubbelvier voor meisjes tot en met 16 jaar wist Emma, samen met Hunze roeisters Lotte en Noor, Iris roeister Milou en stuur Alix (Gouda) het eindklassement met groot verschil te winnen. Daarbij wonnen ze alle afzonderlijke afstanden.

Het heet een roeivierkamp te zijn met op zaterdag de 2500m en de 250m en op zondag de 5000m en de 750m, maar om onduidelijke redenen mogen 16-jarigen roeiers en roeisters niet aan de 750m meedoen.

Strak gevaren race
Zaterdag werd de wedstrijd afgetrapt met de 2500m. In een strak gevaren race haalden ze de voor hen gestarte ploeg in en finishten ze 9 seconden voor de nummers 2 en 3. Op de 250m is dat maar een verschil van 0,9 seconden. Die afstand is cruciaal. Daarop lieten de dames zien dat met hen niet te spotten valt. Ze wonnen met 2,0 seconden verschil op de nummer 2, wat een geruststellende voorsprong van 1 minuut voor de afsluitende 5000m opleverde.

Op deze wedstrijd start op de 5km de laatste in het klassement voorop en de klassementsleider als laatste. Op die manier hoopt de organisatie voor spektakel (lees chaos) te zorgen bij de laatste brug, vlak voor de finish, als alle ploegen daar dan ongeveer gelijk doorheen moeten.

Nog niet genoeg chaos
Dat was kennelijk nog niet genoeg chaos, want de wedstrijdleiding had als extraatje bedacht om mannenvieren direct achter de meisjes aan te sturen. Desondanks wisten de dames ook de laatste afstand winnend af te sluiten om, teruggerekend naar de 250m, het klassement uiteindelijk met een voorsprong van ruim 4 seconden naar zich toe te trekken.