Afbeelding
Foto: Rob Radix

70e VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop groot succes

Sport 646 keer gelezen

REEUWIJK • Een groot succes, zo noemt de organisatie de zeventigste editie van de VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop. Leendert van der Lugt was met 49.16 minuten de winnaar de snelste. Bij de vrouwen ging Daphne Lamboo er net als vorig jaar met de winst vandoor met een tijd van 58.22 minuten.

De juryleden die bij de finish van de zeventigste VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop stonden, keken even vreemd op. De winnaar van de 15 km loop rondom de surfplas had toch zeker wel in de gaten gehad, dat hij er was? Zonder af te remmen stiefelde hij door de finish tent, voorbij de drankjes, de bananen en de verbouwereerde vrijwilligers die daar de medailles uitdelen. 

Geen plons
Alsof hij er nog lang niet was, liep hij door in de richting van het strandje nabij Paviljoen Restaurant ’t Reeuwijkse Hout. De plons bleef uit en dus concludeerden de vrijwilligers dat Leendert van der Lugt behoefte had aan nog wat extra trainingskilometers, direct na afloop van de wedstrijd.

Een verklaring voor zijn actie gaf de AAA atleet niet, maar gelukkig was hij op tijd terug voor de prijsuitreiking. Met 49:16 minuten was hij de duidelijke winnaar bij de mannen, voor Robert Hogerwerf van Phoenix (50:49) en Willem Anker van SC Antilope (52:58). 

Bij de vrouwen ging Daphne Lamboo er net als vorig jaar met de winst vandoor. De AV Gouda atlete legde de 15 km af in een tijd van 58:22 minuten. Lisette Verleun van de organiserende vereniging Sportclub Reeuwijk (1:04:21) werd tweede en Marlène Straathof van AV’47 legde met 1:04:49 beslag op de derde plaats.

Vroeg in de ochtend
De zeventigste editie van de VOSPLAN Reeuwijkse Plassenloop begon vroeg in de ochtend met mini tompoezen voor de vrijwilligers met daarop de jubileum medaille. Een in de inschrijftent ingerichte historische wand gaf het geheel wat cachet. De jongste deelnemers werden opgewarmd door twee junioren van SR, ondersteund door de clubmascotte Snelle Rakker en de mascotte Bollo de Beer van het plaatselijk recreatiepark.

Meer dan tachtig kinderen 
Meer dan tachtig kinderen namen deel aan de kidsruns, waarbij de winst bij de allerjongste deelnemers ging naar Isabel van Alderwegen van Voorschoten’97 vóór Senna Oussoren en Lotte Buijs (beiden van AV Gouda).

De winnaar bij de jongens over 1.100 meter was Thomas Woerden van AAV’36, gevolgd door Bryan Schouten en Sil Mauritz (beiden van Sportclub Reeuwijk). Bij de 2.400m ging de winst naar Noor van den Heuvel van Sportclub Reeuwijk, terwijl Levy Staal van AAV’36 bij de jongens de winst greep.

Meerdere erkennen
Ondertussen vroeg een op het evenement afgekomen persfotograaf een beetje onwennig naar startnummer 522. Dat was het nummer van de plaatselijke jeugdheld en kersverse U20 Nederlands Kampioen op de 800 meter (indoor) Robin de Haan. Die ging goed van start en liep een snelle 5km, maar moest zijn meerdere erkennen in Hidde Mollee.

De man uit Sittard snelde in een tijd van 15:03 minuten naar de finish en legde daarmee beslag op de eerste plaats, gevolgd door Robin de Haan en Danny Binnendijk. Karin Nieuwenhuijsen van Hellas uit Utrecht zegevierde bij de vrouwen over 5 km in een tijd van 17:21 minuten.

Startschot
Het startschot van de 10 km werd gegeven door wethouder en loco-burgemeester Knol van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, in het bijzijn van de heren Jan-Piet de Vos en zijn zoon Bob van de hoofdsponsor van het evenement. De afstand over 10 km werd bij de vrouwen gewonnen door Valentina Kok (40:24), bij de mannen ging de winst naar Alexander Kooiman van PAC (34:18).

De organisatie kijkt terug op een geslaagde jubileum editie, mede dankzij de steun van vele vrijwilligers en sponsors. Op het erepodium werd een beetje meewarig gekeken toen de krentenbroden tevoorschijn kwamen, maar daarmee werd een oude traditie in ere hersteld. 

Meter krentenbrood
Vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw kreeg de winnaar decennia lang een meter krentenbrood. De eerste loper (m/v) op de 15 km afkomstig uit Bodegraven-Reeuwijk ontving van de Hardloopwinkel bovendien een waardebon voor een lactaat-meting. Alle uitslagen zijn terug te vinden op uitslagen.nl.

Komende zaterdag 23 maart begint het atletiek baanseizoen bij Sportclub Reeuwijk. Op de atletiekbaan in Sportpark De Groene Zoom kunnen alle atleten vanaf 4 jaar (Fitkids) hun energie weer kwijt.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55