Ton van duin
Ton van duin Foto: marianka peters

In memoriam: Ton van Duin

Algemeen 2.540 keer gelezen

GOUDA • Afgelopen woensdag is Gouwenaar Ton van Duin op 77-jarige leeftijd overleden. 

Ton was een echte paardenman. Hij was eigenaar van stalhouderij de Koetserij, eerst gevestigd aan de Raam, later aan de Bloemendaalseweg. Ton leefde voor zijn prachtige zwarte Friezen. Ook zijn fokprogramma had hoog aanzien binnen de paardenwereld. Menig verliefd stel heeft hij per koets naar het stadhuis vervoerd en Gouwenaars naar hun laatste rustplaats gebracht.

Ton stond aan de wieg van de Goudse Kaasmarkt, waarvan hij mede-oprichter was. Iedere donderdag speelden zijn stoere Friezen en zijn kaasbrikken een belangrijke rol bij het schouwspel. Hiervoor ontving Ton twee jaar geleden de vrijwilligerspenning. Hij was bovendien Ere-Waegemeester.

In 2011 kreeg Ton een ernstig auto-ongeluk, waarna een lange periode van revalidatie volgde. Hoewel Ton nooit meer de oude werd, hielden zijn paarden hem op de been. De wil om de teugels vast te houden was zo sterk, dat het hem is gelukt nog enkele jaren op de bok van de kaasbrik te genieten. Door zijn afnemende gezondheid van de laatste jaren zijn de paarden ondergebracht bij de Goudse Manege. Maandag vindt de besloten begrafenis plaats.


De Kinderboerderij organiseert dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur een bijeenkomst ter nagedachtenis aan Ton. “Voorts willen wij in defilé naar het woonhuis van Ton aan de overkant gaan om bloemen te leggen,” meldt het bestuur. “Iedereen is welkom.’

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Gouda: programma op de Markt en dit is er verder te doen Nieuws 17 uur geleden