Afbeelding
Foto: Rob Radix

Koningsdag in Gouda: programma op de Markt en dit is er verder te doen

Nieuws 6.156 keer gelezen

GOUDA • Het is bijna zover: op zaterdag 27 april kleurt de stad oranje. Muziek en spelletjes op de Markt, vrijmarkten en een kinderbraderie: op verschillende plekken in Gouda worden activiteiten georganiseerd. Lees hier wat er allemaal te doen is. 

Goed om te weten: ook dit jaar is het evenement op de Markt gratis te bezoeken. Ondanks de fors gestegen kosten is het de nieuwe organisatie gelukt. Mede dankzij bijdragen van de gemeente, partners en vrijwilligers. 

Programma Markt Koningsdag

De dag start om 10:00 uur met het hijsen van de vlag. Hierbij zijn burgemeester Pieter Verhoeve, Gouda’s Harmonie De Pionier en het Stedelijke Harmonie Caecilia aanwezig.

Het muziekprogramma start om 13:00 uur en duurt tot 20:00 uur. 

Tegelijkertijd is er van alles te doen op de Markt. Er komen foodtrucks, een feestterras, spelletjes voor jong en oud en een springkussen. Kinderen kunnen zich laten schmincken en Sint-Michielsgilde Gouda geeft demonstraties zwaardvechten. 

Programma podium:
13:00 - 13:30          | WildeBRAZZ
13:30 - 15:00          | Hermes House Band
15:00 - 15:45          | WildeBRAZZ
15:45 - 17:00          | Party Pulse (Theaterbakkerij Sing A Long)
17:15 - 18:30          | The Groovy Gents
18:45 - 20:00          | Loos Alarm

Handig om te weten
Let op: Koningsnacht en Koningsdag zijn beiden pin-only evenementen. Bij de bars kan direct met pin worden betaald en er hoeven geen muntjes te worden gekocht.
Neem je beker mee
Daarnaast roept de organisatie bezoekers op om, wanneer ze deze hebben, een ‘Less Mess Bekers’ mee te nemen. Dit zijn hardcups die eerder bij andere Goudse evenementen ook zijn gebruikt.
Hoe het werkt: als bezoekers deze hardcups zonder schade inleveren bij hun eerste bestelling, dan krijgen ze er een nieuwe voor terug. De oude beker wordt door de leverancier gespoeld en tijdens een ander evenement weer ingezet, in het kader van duurzaamheid. Bezoekers die geen Less Mess Beker meenemen betalen 1 euro voor hun eerste beker.
Kijk voor meer informatie op www.oranje-geluk.nl

Vrijmarkt Componistenlaan

07.30-15.00: Op Koningsdag is er weer een vrijmarkt aan de Componistenlaan in Gouda-Goverwelle, waar allerlei spulletjes tegen een zacht prijsje van eigenaar kunnen wisselen. Vanaf 7.30 uur is iedereen welkom om er een plekje te zoeken. Voor die tijd kunnen buurtbewoners hun spullen neerzetten. Tot 15.00 uur is de markt te bezoeken. Voor kinderen is er een springkussen. Aangeraden wordt om lopend of op de fiets te komen. Info: goverwelle.vrijmarkt@gmail.com.

Oranjeboulevard op de Raam

08.00-16.00: De vrijmarkt is verspreid over de gehele Raam, Bogen en de Veerstal. De kindervrijmarkt begint om 08.00. Tegenover het buurthuis De Speelwinkel is er een podium. De hele dag is hier muziek en gezelligheid rondom het podium te vinden met optredens van Flexibele Sound, All Shook up, Shantykoor, De Waaghalzen, Zomaar Gewoon en Raspberry Saint.

Kinderbraderie op de Nieuwehaven

08.00-16.00: Op Koningsdag wordt dit jaar voor de tiende keer de Kinderbraderie georganiseerd op de Nieuwehaven. Van 08.00 tot 16.00 uur is er weer van alles te koop bij de vele kraampjes en kleedjes. Kinderen die graag spullen willen verkopen op de Nieuwehaven, kunnen worden aangemeld via oranjebraderienieuwehaven@gmail.com.

Vrijmarkt en activiteiten bij Ontmoetingscentrum van Noord

09.00-16.00: Ook in Bloemendaal en Plaswijck wordt Koningsdag gevierd. In en om Ontmoetingscentrum van Noord zijn allerlei activiteiten.Bezoekers kunnen onder andere Oudhollandse spellen spelen, springen op een springkussen, een speurtocht doen, workshops volgen van sportverenigingen en er is een vrijmarkt. Adres: Lekkenburg 1. 

Koninklijk speuren bij Museum Gouda

13.00-16.00: Vanwege de vorstelijke tentoonstelling Koninklijke Kunst is Museum Gouda op Koningsdag open van 13.00 tot 16.00 uur. Voor kinderen is de toegang zoals altijd gratis. Zij kunnen de koninklijke speurtocht doen, een mooi kunstwerkje maken in het atelier en na afloop een cadeautje ophalen bij de kassa. Museum Gouda, Oosthaven 9.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden