Een vertrouwd beeld. Gouda's Liedertafel op 4 mei op de Markt
Een vertrouwd beeld. Gouda's Liedertafel op 4 mei op de Markt Foto: Marianka Peters

Gouda’s Liedertafel terug op 4 mei

Algemeen 701 keer gelezen

gouda • Mannenkoor Gouda’s Liedertafel verleent dit jaar weer zijn medewerking aan de Dodenherdenking op 4 mei op de Markt. Ook Gouda’s Harmonie de Pionier zal een muzikale bijdrage leveren.

Nadat de leden van het bestuur van de Stichting 4 en 5 Mei Gouda in oktober vorig jaar hun functies hebben neergelegd,  kwam de organisatie van met name de Dodenherdenking op 4 mei weer in handen van de gemeente. Eerder had burgemeester Pieter Verhoeve al aangegeven open te staan voor een ‘toekomstige stadsbrede invulling van de herdenking op 4 mei’.

Het nieuwe programma is nog niet rond, maar zeker is dat het Mannenkoor Gouda’s Liedertafel weer een muzikale bijdrage zal leveren, nadat het koor in 2015 door het toenmalig stichtingsbestuur op een zijspoor was gezet, De reden was dat het koor zich niet zou houden aan het protocol, waardoor het koor een paar minuten te vroeg eindigde, wat voor een ongemakkelijke stilte zorgde. Voor de koorleden was dit extra pijnlijk, omdat velen van hen in het koor zingen, juist uit piëteit voor hun voorvaders, die WOII hebben meegemaakt. Dit besluit riep emotionele reacties op. 

Maar dit jaar laat het koor weer van zich horen, zowel voorafgaand in de Sint Janskerk, als op de Markt, dit geldt ook voor de Pionier. Het signaal taptoe zal dit jaar door Bram de Regt worden gespeeld, hij vervangt Jan Peter Smeman. Ook is er dit jaar één stille tocht. Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt.

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55