Ronald van Rossum en Marien Brand van het programmabureau Gouda 750 hopen veel vrijwilligers te mogen begroeten.
Ronald van Rossum en Marien Brand van het programmabureau Gouda 750 hopen veel vrijwilligers te mogen begroeten. Foto: Marianka Peters

Gouda750 zoekt vrijwilligers voor het grootste feest in eeuwen

Algemeen 1.012 keer gelezen

GOUDA • Mondkapjes, anderhalve meter afstand, horeca en cultuursector van het slot. Zo langzamerhand worden alle coronamaatregelen opgeheven en staat ons niets meer in de weg om Gouda 750 jaar uitbundig te vieren.

Maar voordat het zover is, zeggen Ronald van Rossum en Marien Brand van het organisatiebureau Gouda750, moet er nog wel het een en ander gebeuren. “Daarvoor zoeken we vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om het feest op te tuigen en er iets heel moois van te maken. Op dinsdag 22 februari houden we een bijeenkomst van deze GoudGevers in de Burgerhal.”

Manusjes-van-alles

“We vieren van 12 april tot 17 september feest in Gouda. Met z’n allen. We vieren 750 jaar stadsrechten. Daarom vragen wij aan de mensen in Gouda: heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken om het samen tot één groot(s) feest te maken? Dat zou super zijn.”

Er zijn heel veel uiteenlopende klussen te doen. Gouda750 is op zoek naar bijvoorbeeld gastvrouwen en gastheren, timmerlieden, manusjes-van-alles, locatie-managers, kaartcontroleurs, folderaars, gidsen, informatiebalie medewerkers en ga zo nog maar even door. Er zijn klussen die maar één middag duren en klussen voor een langere periode.

Om precies te ontdekken wie wat kan doen, is er op dinsdagavond 22 februari van 19.30 tot 21.30 uur in de Burgerhal een informatiebijeenkomst.

“Daar wordt alles uitgelegd aan GoudGevers en Gouwenaars die erover denken vrijwilliger te worden. Het kernteam houdt een inleiding en organisatoren van verschillende grote projecten vertellen wat er allemaal gaat gebeuren. Waar en hoeveel GoudGevers er nodig zijn om hun project tot een groot succes te maken.

Wij zijn heel erg benieuwd wie we op die avond mogen begroeten. Een ding weten we al zeker: wat je ook gaat doen, het wordt een groot succes. Samen maken we van Gouda750 een groot feest.”

Coronamaatregelen

In verband met de heersende corona-maatregelen is het echt nodig dat vrijwilligers zich aanmelden. “Bij een groot aantal aanmeldingen splitsen we de groep en gebruiken we ook de Agnietenkapel.

Daarom vragen we iedereen om voor 18 februari te reageren, zodat we de logistiek goed kunnen regelen. Helaas, zonder aanmelding vooraf geen toegang.”

Aanmelden als vrijwilliger? Klik hier



Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55