Afbeelding

Museum Gouda bij NPO2

Algemeen 679 keer gelezen

GOUDA - Dinsdag 1 februari wordt de tentoonstelling Kaarslicht van Museum Gouda belicht in het AVROTROS programma Nu te Zien! 

Ann Demeester, nu nog directeur van het Frans Hals Museum in Haarlem, neemt de kijker mee op een reis door drie eeuwen kaarslicht in de kunst. De opnames vonden plaats toen het museum nog gesloten was; nu is de tentoonstelling weer te zien voor publiek na de heropening van de musea op 26 januari. 

In Nu te Zien! verlaten museumdirecteuren hun eigen museum en reizen het hele land door om een niet te missen tijdelijke tentoonstelling te bezoeken. Vanuit hun eigen expertise en smaak laten ze de kijker zien wat er zo bijzonder is aan de tentoonstelling of kunstenaar en bij welke kunstwerken je echt even stil moet staan. Demeester ‘belicht’ de werken van de grote licht-donker meesters van weleer zoals Rembrandt van Rijn, Gerard van Honthorst en Petrus van Schendel. 

Nu te Zien! is dinsdag 1 februari om 21.10 uur te bekijken bij de AVROTROS op NPO2. De tentoonstelling Kaarslicht is nog t/m 27 maart 2022 te zien in Museum Gouda.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Gouda: programma op de Markt en dit is er verder te doen Nieuws 13 uur geleden