Het GHZ verstuurt recepten voortaan digitaal.
Het GHZ verstuurt recepten voortaan digitaal. Foto: pr

Recepten digitaal naar de apotheek

Algemeen 596 keer gelezen

gouda • Het Groene Hart Ziekenhuis stuurt voortaan vanuit alle poliklinieken digitale recepten naar de apotheek. Deze e-recepten voorkomen fouten, als patiënten geprinte recepten meekrijgen.

Het e-recept bevordert zowel de veiligheid als de snelheid bij het overdragen van recepten. Zo is de kans op een fout tijdens het overtypen van medicatie en dosering veel kleiner. De medicatiegegevens worden namelijk al bij veel apotheken direct overgenomen in hun systeem. Het Groene Hart Ziekenhuis noemt de aanpassing een grote stap vooruit in het verbeteren van de medicatieveiligheid. “Het e-recept is niet alleen veiliger, het levert ook tijdswinst op voor zowel de patiënt, de arts en de apotheek. De arts verstuurt met één druk op de knop het e-recept naar de apotheek die de medicatie alvast kan klaarzetten. Dat scheelt voor de arts administratieve handelingen zoals printen en het optimaliseert de logistiek in de apotheek, waardoor de wachttijden korter zijn.”

Samenwerking

Om de overgang naar digitale recepten soepel te laten verlopen, is het GHZ een samenwerking gestart met inmiddels 128 regionale apotheken. Ook de poliklinische en de dienstapotheek zijn hierbij aangesloten. Gezamenlijk is er een convenant opgesteld. Hierin wordt bevestigd dat het e-recept een geldig recept is. Een volgende stap in de gezondheidszorg.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55