Bertus, Nel en de burgemeester vieren feest.
Bertus, Nel en de burgemeester vieren feest. Foto: PR

Gelukkig crashte de Blauwe Tram...

Algemeen 663 keer gelezen

gouda • Er zijn van die toevalligheden die gewoon moesten gebeuren. Bertus Vuijk en Nel de Graaf hebben er een huwelijk aan te danken dat al zestig jaar standhoudt.

Op 13 december was het 60 jaar geleden dat de Gouwenaar Bertus Vuijk en Scheveningse Nel de Graaf elkaar in Voorschoten het ja-woord gaven. Vier jaar voor het huwelijk hadden de twee elkaar ontmoet toen de Blauwe Tram tussen Voorschoten en Leidschendam een aanrijding kreeg met een vrachtwagen. Hierdoor moest de toen nog aanstaande bruid verder liften. De toevallig passerende bruidegom aarzelde geen moment. Hij zag de jongedame met een wat hulpeloze blik aan de kant van de weg staan, keerde zijn Volkswagen Kever met piepende banden om en bood haar ‘geheel belangeloos’ een lift aan. En zo is het gekomen...

Uit het boekje

Bruidegom Bertus Vuijk verblijft in verpleeghuis de Hanepraij. Hij kreeg vijf jaar geleden een hartstilstand en overleefde die dankzij het snelle ingrijpen van een oplettende passant. Burgemeester Pieter Verhoeve vond beide verhalen zo bijzonder, dat hij de moeite naam om het bruispaar persoonlijk te feliciteren. Behalve de fraaie bos bloemen kreeg het bruidspaar nog een fraai boekje: ‘Gouda 60 jaar geleden’. Daar staan Bertus en Nel niet in, maar hun huwelijk, dat is er absoluut een uit het boekje. Dat het nog maar lang mag duren!

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 21 uur geleden
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 22 uur geleden