Wim van Beek gaat met ‘GoudApot-pensioen’

Algemeen 1.037 keer gelezen

GOUDA • Na zes jaar neemt Wim van Beek afscheid als bestuurslid van GoudApot. Zijn statutaire zittingstermijn zit erop. De organisatie gaat hem missen.

Met Bram Talman verzon Wim van Beek het concept van GoudApot: burgers beslissen over het toekennen van geld voor initiatieven om de sociale cohesie in Gouda te vergroten. Het budget werd met grote instemming verstrekt door de gemeente en is ongeveer drie euro voor elke Gouwenaar. Vertrouwen van de wethouder, raadsleden en ambtenaren in dit concept was de sleutel voor dit project. In korte tijd werden beoordelaars geworven, een bestuur samengesteld en een Raad van Toezicht benoemd.

Podcast
Na zes jaar staat de organisatie en zijn de bestuursleden van het eerste uur vertrokken. Om de ontstaansgeschiedenis niet verloren te laten gaan is een podcast gemaakt waarin Anja Bogaard in gesprek gaat met Wim van Beek over de opkomst van GoudApot en zijn beweegredenen om op deze wijze actief te zijn. Niemand hoeft bang te zijn dat Wim zich gaat vervelen. Hij is actief bij Gouwestad, strooit met ideeën wat nog zou kunnen in Gouda en zet zich in bij de activiteiten om Gouda duurzaam te maken.

Een stille wens van Wim is het realiseren van de Materialenbank: een plek waar Gouwenaren tafels en stoelen, veiligheidshesjes en andere materialen kunnen lenen om te gebruiken bij hun buurtactiviteit. En hoe gaat het met GoudApot? Het gaat goed: er zijn voldoende vrijwilligers voor de beoordeling en voor de (digitale) ondersteuning. Maar er kunnen altijd wel nieuwe mensen bij.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55