Afbeelding

Buurt vraagt uitstel voor Gouwe Huse

Algemeen 405 keer gelezen

GOUDA • Bewoners van de Tweede Moordrechtse Tiendeweg zijn op z’n zachts gezegd not amused over de komst van de ‘asowoningen’ in hun straat en ze voelen zich overvallen door de snelle besluitvorming. 

In een brief aan het college heeft de buurt minstens een half jaar uitstel gevraagd voor besluitvorming. Men wil graag de gelegenheid krijgen om een eigen onderzoek uit te voeren, voordat de raad beslist over de komst van ‘Gouwe huse’ op die plek.

Petitie
De omwonenden zijn fel tegenstander van de komst van vijf containerwoningen (skaeve huse) voor ‘outcasts’ die niet te handhaven zijn in een drukke woonwijk. Dat blijkt onder andere uit het feit dat meer dan 700 mensen de online petitie tekenden tegen de komst van Gouwe Huse.

Onduidelijk
Zij vinden het onverantwoord om de huisjes daar neer te zetten. Volgens hen staan ze te dicht ingetekend op de kinderrijke straat en is de afstand tot de bewoonde wereld bij andere, vergelijkbare, projecten groter. De criteria hiervoor zouden onduidelijk zijn. Gouwe Huse doet volgens de bewoners en leden van de nabijgelegen voetbalclub Donk ‘afbreuk aan het veiligheidsgevoel’.

Dat bewoners pas vlak voor de vakantie zijn geïnformeerd, stuit hun tegen de borst. Dat ‘belemmert een constructieve samenwerking’, terwijl dat nu juist van ‘cruciaal belang is bij zo’n gevoelig project’.

Om een goed beeld te krijgen van het gedane locatieonderzoek wil de buurt eigen onderzoek doen. Dat is later klaar dan de raad terug is van reces. ,,Daarom vragen wij de besluitvorming met een half jaar uit te stellen”, schrijven omwonenden en Donk aan het college. Vanwege het zomerreces heeft de gemeente nog niet kunnen reageren.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Gouda: programma op de Markt en dit is er verder te doen Nieuws 18 uur geleden