Afbeelding
Foto: Jan van den Berg

Geslaagde reunietraining Den Edel

Sport 1.205 keer gelezen

GOUDA • Sportschool Den Edel bestond vorig jaar 50 jaar, maar door corona is dit jubileum niet gevierd. Dit werd op zaterdag 28 januari alsnog gedaan. Onder grote belangstelling gaf Mario den Edel aan het begin van de avond in de sportschool aan de Nijverheidsstraat een reünietraining. 

In totaal stonden zo’n 60 judoka’s en jiujitsuka’s die de afgelopen 50 jaar actief waren op de mat bij Den Edel. De meeste oud leerlingen waren de leeftijd van 50 al lang gepasseerd. De oudste was 81 jaar. Allemaal een beetje voller, breder, grijzer en kaler. Ze kwamen uit heel Nederland, van Groningen, Limburg, Utrecht, Noord Holland tot zelfs Sint Maarten. Er werd nog steeds met groot ontzag opgekeken naar meester Mario den Edel, die drie generaties heeft lesgegeven en nu ook weer helemaal in zijn element was.

Er werd geposeerd voor de fotografen en er werden selfies gemaakt. Sporters die elkaar in jaren niet hadden gezien. “Ik denk iets te herkennen, maar wie ben jij ook al weer?”. Sommigen hadden zelfs hun eigen judopak nog, anderen kregen dit in bruikleen. Langs de mat stonden de ‘oudjes’ die niet in actie kwamen. “Ik heb een nieuwe heup en nieuwe knieën”. Viervoudig wereldkampioene Aafke van Leeuwen en bondscoach Allard Schulenklopper zagen het allemaal met plezier aan. 

Na het sporten was het tijd voor de receptie, de zogenaamde derde helft. Onder het genot van een hapje en een drankje werden herinneringen opgehaald. Oude foto’s werden tevoorschijn gehaald en adressen uitgewisseld. De beroemde Wall of Fame werd ‘bijgewerkt’ en er verschenen nieuwe prominente namen die in het verleden onder de bezielende leiding van Mario den Edel een medaille hadden veroverd tijdens een Europees of Wereldkampioenschap. Een Wall of Fame die de geschiedenis van 50 jaar Den Edel voortreffelijk weergeeft. 

Gerrit Schinkel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie