Afbeelding
Foto: Hilda van Welzen

ONA kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen

Sport 1.215 keer gelezen

GOUDA • Het voetbalseizoen 2021-2022 was voor ONA een seizoen om heel snel te vergeten. Het vlaggenschip van de Goudse voetbalvereniging behaalde in de 1e klasse B slechts één schamel puntje (uitgerekend tegen stadgenoot Olympia). Verder werden louter, soms heel grote nederlagen geleden.

Na negen wedstrijden besloot het bestuur van ONA met pijn in het hart het eerste elftal terug te trekken uit de competitie. Inmiddels is het nieuwe voetbalseizoen begonnen, ook voor ONA. Afgelopen zaterdag was ik aanwezig bij de bekerwedstrijd ONA – VEP en sprak na afloop van de met 5 - 0 gewonnen wedstrijd met de nieuwe trainer Sylvester Hageman.

Voordat we vooruitblikken naar het nieuwe voetbalseizoen ontkom ik er niet aan om nog even terug te kijken naar het afgelopen seizoen. Volgens Sylvester was er sprake van (te) hoge verwachtingen, zeker bij trainer Koos Waslander. Door de grote nederlagen werd de chemie tussen trainer en spelers steeds minder en dat resulteerde o.a. in een zeer lage trainingsopkomst.

“Achteraf had ONA het seizoen daarvoor niet moeten promoveren”, aldus Hageman, die dit seizoen aan zijn eerste klus als gediplomeerd hoofdtrainer is begonnen.

Net als heel veel voetbalclubs in West 2 is ook ONA dit seizoen met het eerste en tweede elftal overgegaan naar het zaterdagvoetbal. ONA had eerst nog getwijfeld of ze op de zondag zouden moeten blijven, maar in februari jl. besloot de Algemene Leden Vergadering op voorstel van het bestuur over te gaan naar de zaterdag. ONA heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om horizontaal over te stappen en moet daarom in de 5e klasse beginnen.

Hageman vertelt enthousiast dat hard gewerkt wordt aan de wederopstanding van ONA. “Er is een nieuwe technische staf die naast mij als hooftrainer bestaat uit assistent-trainer Chris Langeveld, trainer van ONA 2 Theo van Eck en de leiders Mike Degenkamp, Robin Plomp en Danny Hageman. Ook is er een BTC (Beleids Technische Commissie), bestaande uit Martin van der Horst, Adrie Degenkamp en Matthijs Ouwerkerk.

ONA heeft nu een heel brede selectie. Er is eerst gekeken welke spelers door wilden gaan. Verder zijn een paar jeugdleden doorgebroken en zijn er ‘van buiten’ ook een paar nieuwe spelers gekomen. “We streven naar een herkenbare ONA selectie” benadrukt Hageman.

ONA is al op 6 augustus begonnen met de trainingen. Tijdens de trainingen worden wedstrijdsimulaties geoefend. Iedereen is heel enthousiast. Net als in de vorige seizoenen zijn de trainingen dit seizoen ook weer gewoon op dinsdag en donderdag. De trainingen op de dinsdagavond staan in het teken van conditie en op donderdagavond is tactiek de hoofdmoot. In de districtsbeker zijn mooie resultaten geboekt met twee overwinningen tegen vierdeklassers. Bij Nicolaas Boys werd met 1-2 gewonnen en deze zaterdagmiddag was ONA met 5-0 veel te sterk voor VEP.

“Eigenlijk zijn dit veredelde oefenwedstrijden, maar het is toch wel erg leuk als je ook deze wedstrijden wint. Ik heb zelf een keer met ONA 1 de districtsbekerfinale tegen DONK gewonnen”, blikt Hageman terug. Komende zaterdag speelt ONA de 3e poulewedstrijd en het moet wel heel gek lopen wil ONA in deze poule niet bovenaan eindigen.

Wat zijn de doelstellingen van ONA voor het nieuwe seizoen, wil ik weten. Hageman zegt dat alles erop gericht is om te promoveren, of dat nu via een kampioenschap of via de nacompetitie gebeurt. Hij heeft alleen geen flauw idee hoe sterk de tegenstanders in de ‘Haagse’ 5e klasse B zijn. En hij vindt het jammer dat er maar drie regioclubs bij ONA zijn ingedeeld (ASW, Moordrecht en Gouderak). “Maar we moeten het waarmaken, we hebben het materiaal in huis. Ik heb er alle vertrouwen in”.

Ik kom nog even terug op de brede selectie van ONA; zal dat geen problemen gaan opleveren? Hageman zegt dat die selectie (50 spelers) eigenlijk te breed is en dat zou misschien problemen kunnen geven. Maar de saamhorigheid is volgens hem heel groot en hij benadrukt dat in ieder geval de beste elf steeds in de basis starten. ONA kijkt enthousiast vooruit en is klaar voor een nieuwe start. Met veel vertrouwen wordt uitgekeken naar zaterdag 24 september, als het nieuwe seizoen wordt afgetrapt in en tegen Gouderak.

Gerrit Schinkel

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Regenboogvlag met stok en al van kerk gesloopt Nieuws 25 mei, 16:09
Afbeelding
Streekarchief Midden-Holland start met een digitaal depot voor de opslag van digitale archieven Nieuws 25 mei, 15:30
Afbeelding
Katrin Himmler en Arnon Grunberg in gesprek in de Sint Jan Nieuws 25 mei, 14:30