Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel komt naar Spinning Jazz Sessions op donderdag 4 april.
Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel komt naar Spinning Jazz Sessions op donderdag 4 april. Foto: HugoThomassen Photography©

Trompettist Teus Nobel komt naar Spinning Jazz Sessions Gouda

Nieuws 513 keer gelezen

GOUDA • Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel komt naar Spinning Jazz Sessions op donderdag 4 april. Hij is één van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is, aldus de organisatie: ‘We maken ons op voor weer een heerlijke Jazzavond bij Cultuurpodium Gouda Studio’s’. Op het podium staat de vaste live jazzformatie ‘Rush Hour’ onder leiding van de Goudse saxofonist Arie Kuit. 

De afgelopen jaren is Nobel productiever dan ooit. In rap tempo volgden de albums elkaar op. In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbracht waarop hij de nadruk legde op de American jazz standards. 

Altijd dierbaar gebleven
Aanleiding was het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983) - het album dat 20 jaar geleden voor hem de eerste ‘instap’ in jazz betekende. Nobel dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.

Verschenen albums:
Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award - Jazz Nationaal), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023). 

Op de Spinning Jazz Session van 4 april zullen dan ook diverse composities uitgevoerd worden die direct aan Chet Baker te relateren zijn.

Tickets bestellen kan online via www.ticketkantoor.nl/shop/spinningjazz11 Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de deur. De zaal aan de Oosthaven 12 gaat open vanaf 19.45 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55