Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld. Foto: Bram Tackenberg

Expositie ‘Vrij Verrassend’ bij Firma van Drie

Nieuws 604 keer gelezen

GOUDA • Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie ‘Vrij Verrassend’ de bezoeker mee in hun kijk op de wereld. De expositie is te zien van 10 april tot en met 5 mei bij De Firma | Kunstcentrum Gouda. 

Beiden zijn zij verhalenvertellers. Saskia doet dit met haar assemblagekunst en Henk met zijn fotografie. Wat deze kunstenaars verbindt is een kritische observatie van de wereld waarin zij leven. ‘Het interessante is dat niet zij alleen in die wereld leven maar wij allemaal. Het werk van deze kunstenaars zet aan tot reactie en nadenken. En dat is precies wat zij willen’, aldus de Firma. 

‘Bijzonder is het dat naast de kunstwerken van beide kunstenaars apart, er ook werk te zien is waarin deze twee verschillende vormen van kunst samensmelten tot een nieuw beeld. Een nieuw verhaal. Laat je verrassen door Veldhuizen & Vergunst.’

De opening van de expositie is op vrijdag 12 april. Vanaf 20:00uur inloop en rond 20:30 uur openen de kunstenaars de expositie. Darren Sanders zal daarna een Performance laten zien passend bij Vrij Verassend.

Henk Veldhuizen is fotograaf, een maker van verhalende en theatrale beelden. Op latere leeftijd is zijn passie voor portretfotografie ontwikkeld. Op zoek naar meer creatieve ontwikkeling is hij gaan samenwerken met kunstenaars uit diverse disciplines. Naast de combinatie van verschillende kunstvormen met fotografie, is de synergie met de kunstenaar belangrijk in zijn werk. Zo bundelen zij hun krachten en versterken zij elkaars kunstuitingen. Hij werkt graag met mensen en dat zie je in zijn werk terug. Bij de vormgeving van het beeld komen ook zijn theaterachtergrond en -ervaring goed van pas. 

Saskia Vergunst noemt zichzelf Oudvinder, oud wordt hij haar nieuw! Een roestige spijker of een mooie tak op straat? Kan je dat laten liggen of net als zij, oprapen en meenemen? Haar passie is hamsteren van allerlei materialen die ze tegenkomt of verzamelt bij kringloopwinkels en rommelmarkten. Wat niet is, kan nog worden! Het materiaal wordt gemixt met gedachten en emotie en er ontstaat voor Saskia een nieuw verhaal in beeld. Het is pas af als alles klopt. Zij heeft geduld en het vertrouwen als Oudvinder dat het juiste stukje uiteindelijk op haar pad komt.

Openingstijden: woensdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uurAdres: Achter de kerk 13, 2801 JX Gouda[ Kijk op www.defirmagouda.nl










Foto hierboven: Het werk ‘..Sucker’ van Saskia Vergunst. Fotograaf: Henk Veldhuizen.[ https://de-firma-kunstcentrum-gouda.email-provider.eu/link/thnu1tvepx/8ulpxtr7zv/raqxak7lqn/0fvjdy2s5a/w8yrvymnow?list_id=0fvjdy2s5a ]Download persfoto

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55