Stichting de buurt zoekt buurtbewoners die een rol willen spelen bij het organiseren van de buurtcamping in Korte Akkeren.
Stichting de buurt zoekt buurtbewoners die een rol willen spelen bij het organiseren van de buurtcamping in Korte Akkeren. Foto: Iris Duvenkot

Informatieavond buurtcamping Korte Akkeren

Nieuws 644 keer gelezen

GOUDA • De Buurtcamping komt naar Gouda. Drie dagen lang wordt een Gouds park omgetoverd tot een echte camping. Daarvoor zoekt de organisatie buurtbewoners die een rol willen spelen bij het organiseren van de camping. Stichting de Buurt organiseert op donderdag 28 maart een informatieavond in Ontmoetingscentrum de Walvis.

Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en de douchegel van je buurvrouw lenen. Net zoals op een normale camping is iedereen op de buurtcamping veel buiten en leren kampeerders elkaar kennen. De Buurtcamping bestaat sinds 2013 en in de afgelopen 10 jaar zijn er zo’n 165 Buurtcampings georganiseerd. 

Door en voor de wijk
Een Buurtcamping wordt georganiseerd door en voor de wijk of buurt. Dat houdt in dat buurtbewoners door de stichting opgeleid en begeleid worden in het organiseren van een Buurtcamping. In een half jaar tijd worden lokale vrijwilligers intensief begeleid. ‘We helpen hen online en met jivesessies met alles wat er komt kijken bij de organisatie van een Buurtcamping. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid op de camping, vergunningen, fondsenaanvraag, kaartverkoop en de promotie van de Buurtcamping in de buurt waar men woont’, aldus de stichting.

Buurtbewoners spelen verschillende rollen, denk aan vrijwilligerscoördinator, promotie of op financieel gebied zoals fondsen aanvragen en een begroting maken. 

Uit eigen bubbel komen
De Buurtcamping heeft als belangrijkste doelstelling om mensen uit hun eigen bubbel te laten komen: rijk en arm, met of zonder opleiding, met een Nederlandse of niet Nederlandse achtergrond. Daarnaast biedt De Buurtcamping een vakantie voor gezinnen die anders niet op vakantie zouden kunnen: een derde van de plekken op de camping is bedoeld voor gezinnen met een kleine portemonnee.

Op donderdag 28 maart organiseert de stichting een bewonersinformatieavond voor aanpakkers die iets willen betekenen in Korte Akkeren. Van 19.30 tot 21.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in het ontmoetingscentrum De Walvis op de Walvisstraat 1 in Gouda. Aanmelden kan via kiki@de-buurt.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55