• Het hotel wordt eind 2026 verwacht.
• Het hotel wordt eind 2026 verwacht. Foto: Archief

Komst hotel naast station eind 2026

Nieuws 907 keer gelezen

GOUDA • Een 54 meter hoog hotel staat naar verwachting eind 2026 bij het station, tussen het Huis van de Stad en Cinema Gouda in. Een gebouw van maximaal 5500 vierkante meter met 108 hotelkamers en 79 appartementen, waarvan 20 short-stay voor een verblijf van maximaal 6 maanden. Het bestemmingsplan werd op woensdag 6 december door de raad besproken. De raad moet het gewijzigde bestemmingsplan goedkeuren.

De hoogte van het gebouw baart een aantal omwonenden zorgen. “Het eerste wat ons opviel was de hoogte van het gebouw. Wij als bewoners moeten het hebben van het zonlicht, onze woningen zijn slecht te isoleren’, sprak Damian Weerwind namens bewoners van de flat tegenover het Huis van de Stad.

Parkeren
Eerder werden tijdens participatiebijeenkomsten door bewoners zorgen geuit om parkeergelegenheid. Bij het plan zelf worden namelijk geen parkeerplaatsen gerealiseerd. Er wordt ingezet op het uitbreiden met 80 parkeerplaatsen van de parkeerstalling naast het Huis van de Stad en parkeren op de Vossenburchkade.

Verder wordt ingezet op duurzame vervoersmiddelen. De gemeente verwacht hiermee dat er geen problemen zullen zijn bij het vinden van een parkeerplek, ook niet op piekmomenten. “De schatting is dat we met die 80 parkeerplaatsen een overcapaciteit hebben van 124 parkeerplaatsen op drukke momenten”, aldus wethouder Jan Kees Oppelaar. 

Eind 2026
Naar verwachting kan de vergunning het tweede kwartaal van 2024 worden aangevraagd. De bouw wordt het derde kwartaal mogelijk. Met een bouwduur van 25 maanden zal het hotel eind 2026 klaar zijn.

De ontwikkelaar is bezig met afrondende gesprekken met de beoogde hotelexploitant. Ook moet nog een keuze gemaakt worden of de ontwikkelaar zelf gaat bouwen of met een hoofdaannemer in zee gaat. “Het uitvoeringsplan moet nog concreet worden gemaakt”, aldus Oppelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app