Afbeelding
Foto: Peter Heihs

Boekpresentatie: Laat kinderen ook over depressie praten

Nieuws 735 keer gelezen

GOUDA • In het Kantoor van nu wordt op 16 juni door Stichting Kernkracht een boekpresentatie georganiseerd. Het gaat om het kinderboek ‘de donderwolk van grote beer’, geschreven door moeder, ervaringsdeskundige en vrijwilliger bij Kernkracht Roos Hanemaaijer uit Moerkapelle. ‘Laat dit boek een start zijn voor ouders en kinderen om over depressie te praten’. 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kinderen met een ouder met een depressie of angststoornis een hoog risico hebben om zelf depressief te worden of een angststoornis te krijgen. Dus is het belangrijk dat kinderen hierover kunnen praten. ‘Als ouder voel je een hoop schaamte als je een psychische ziekte hebt’, vertelt ervaringsdeskundige Roos Hanemaaijer, ‘het is niet iets waar je makkelijk over praat en zeker niet iets waar je jouw kinderen mee wilt belasten.’ 

Metafoor
Begrijpen wat depressie in houdt en vooral wat hun rol hierbij is, is voor kinderen belangrijk. ‘Geef vooral ruimte aan de emoties van je kinderen, die mogen er ook zijn’, deelt Roos. Om anderen hierin te helpen heeft Roos vijf knuffels van haar kinderen gebruikt en de metafoor van een donderwolk. Deze knuffels heeft collega Esther van der Ham pakkend geïllustreerd. Aansluitend staan er adviezen voor ouders in, geformuleerd in samenwerking met een speltherapeut.

Op 16 juni wordt het boek gepresenteerd, met muzikale begeleiding en korte lezingen van andere Kernkracht vrijwilligers. De avond start om 19.00 uur en alle geïnteresseerden zijn welkom op de Peperstraat 20 in Gouda. Kijk voor meer informatie hier. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie