<p>Marianka Peters</p>

Marianka Peters

(Foto: Remco Gielen)

FF Tussendoor-klein boortje

  •   keer gelezen   Column

Een ongeluk zit in een klein boortje. Een hele flat op het Ronsseveld zat daardoor urenlang zonder water. Toen ik ervan hoorde, dacht ik nog, wat ontzettend dom om door een waterleiding te boren.


Totdat ik mij herinnerde  dat het mij ook een keer is overkomen. In de tijd dat tegeltjeswijsheden heel populair waren, hing mijn toilet ook vol met zinnige maar ook met nietszeggende spreuken.  Boven de wastafel hing nog niets. Een mooie plek voor een tegeltje van Toon Hermans, vond ik. 

Je voelt hem al aankomen natuurlijk. Nou kan ik best wel met een boormachine overweg, dus ik boor een klein gaatje voor een schroefje, geef ‘m een laatste tikje met de hamer en hang het tegeltje op. Nee hoor, niets aan de hand. 

Ik voelde totaal geen nattigheid tot de volgende ochtend Hans Anders, toen nog onze onderbuurman, in paniek aanbelde. Daar waren plafondplaten naar beneden gekomen en overal lagen grote plassen water. Ze konden bijna duikbrillen gaan verkopen. 

Het is gelukkig met een sisser afgelopen, totdat ik de reparatie- en waterrekening kreeg. De waterlanders zaten toen tamelijk hoog.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten