• Een eerder passieconcert.
• Een eerder passieconcert. Foto: Aangeleverd

Passieconcert Gouda in de H.-Josephkerk

Algemeen 724 keer gelezen

GOUDA • Het Christelijk Gemengd Koor Hosanna organiseert op zaterdag 25 maart een passieconcert. Het koor zal The Crucifixion van John Stainer en delen uit The Passion of Christ van Arthur Somervell uitvoeren in de H.-Josephkerk.

Daarnaast wordt medewerking verleend door Arco Mandemaker, tenor; Robert-Jan Agricola, bas/bariton, Aarnoud de Groen, orgel. De muzikale leiding is in handen van André Vis, dirigent van Hosanna.

The Crucifixion is een engelstalige Passion van John Stainer. Het stuk heeft hij in 1887 geschreven voor tenor en bas solo, gemengd koor en orgel. Het vertelt over de feitelijke kruisiging en over de twee misdadigers die gelijktijdig met Jezus gekruisigd werden. The Passion of Christ van Arthur Somervell is een vergeten werk uit 1914 en werd voor het eerst in Nederland in 2011 uitgevoerd. Het is zeldzaam mooie muziek en een prachtig alternatief voor de bekende passieconcerten.

Het concert begint om 15.00 uur, in de H.- Josephkerk, aan de Aalberseplein 2 te Gouda. Toegangsprijs: 15 euro, voorverkoop 12,50 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Er is gratis parkeergelegenheid.

De kaarten zijn verkrijgbaar via e-mail: hosannagouda@gmail.com of telefonisch via (0182) 785878 / 06-10548500 en bij Boekhandel Smit, Korte Tiendeweg 19 te Gouda. Meer informatie via Facebook en/of Twitter via hosannagouda, of via de website.

Kijk hier voor meer informatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Gouda: programma op de Markt en dit is er verder te doen Nieuws 15 uur geleden