Afbeelding

De Groene Hartloop gaat van start

Algemeen 651 keer gelezen

GOUDA • AV Gouda organiseert op 5 februari de Groenehartloop (voorheen de Groenhovenloop). ‘We hebben voor de nieuwe naam gekozen, omdat deze meer eer doet aan het schitterende parcours door de polders van het fraaie Groene Hart,’ laat AV Gouda weten. 

Nadat de voorgaande 2 edities noodgedwongen zijn afgelast wegens Corona, maakt de organisatie nu een frisse start. Ook is er een nieuw programma voor kinderen: zij kunnen nu meedoen met een tussenafstand, er is namelijk kidsrun van 800 meter aan het programma toegevoegd.

Programma
De Groenehartloop gaat van start om 10.30 uur met de kidsrun 1500m, gevolgd door de kidsrun 800m om 10.45 uur en de kidsrun 400m om 11.00 uur, de start van de halve marathon is om 12.00 uur en de 5 en 10 km beginnen gelijktijdig om 12.15 uur. De kidsruns vinden plaats op en rondom de atletiekbaan in het Groenhovenpark. De Groenehartloop Kidsrun is onderdeel van de Goudse Kidsrun Circuit.

De routes voor de volwassenen bestaan uit één ronde, uitgezet in de polders van het fraaie Groene Hart in de driehoek Gouda, Reeuwijk Dorp en Bodegraven. 

Inschrijven
Wie mee wil doen moet snel zijn: voorinschrijven is mogelijk tot uiterlijk zondag 29 januari 2023 via www.inschrijven.nl. Ook is er op de wedstrijddag zelf gelegenheid tot inschrijven: tot 15 minuten voor de start van het betreffende onderdeel kunnen deelnemers zich inschrijven in het clubgebouw van AV Gouda.

Kijk voor meer informatie over de Groenehartloop op de website.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De nieuwe webapplicatie is deze week ik gebruik genomen.
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda in gebruik genomen Nieuws 25 apr, 15:24
Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 25 apr, 15:04
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 25 apr, 14:55