Afbeelding
Foto: 123RF.com

Onduidelijkheid over burgerparticipatie Gouda

Algemeen 817 keer gelezen

GOUDA • De PvdA vindt een aantal zaken onduidelijk omtrent de burgerparticipatie in Gouda. Bij verschillende onderwerpen en gemeentelijke projecten wordt de hulp ingeschakeld van inwoners door hen te laten meedenken of hun mening te vragen. Hiervoor wordt nu bijvoorbeeld de ‘Gouda Denkt Mee’ App ingezet. 

‘Tegelijkertijd zien we dat er nog te vaak onduidelijkheid ontstaat over de wijze waarop de input van inwoners wordt gewogen en een plek krijgt in het vervolg,’ schrijft de PvdA. ‘In een aantal gevallen zien we dat onvoldoende aandacht lijkt te zijn besteed aan een zorgvuldige communicatie en een duidelijke opvolging. Het is naar onze mening soms onduidelijk voor inwoners welke waarde het delen van hun opvatting en inzichten heeft.’ 

De partij stelt voorop dat het betrekken van de inwoners bij de politiek een goede zaak is, maar merkt tegelijkertijd op dat er soms een cruciaal onderdeel ontbreekt: de zorg voor goede communicatie en heldere verwachtingen. ‘Wanneer je hier onvoldoende aandacht aan besteed creëer je mogelijk teleurstelling en loop je het risico dat de kloof tussen inwoner en politiek niet kleiner maar groter wordt,’ aldus de PvdA. 

De PvdA wil per afgenomen enquête in 2022 van het college meer weten over de wijze waarop de uitkomsten daarvan zijn gewogen in de besluitvorming en waarom het van belang was om inwoners hierbij te betrekken. De partij benadrukt het belang dat de inwoners goed worden meegenomen in de wijze waarop uitkomsten een plaats krijgen in de besluitvorming, en vraagt de partij het college hoe het terugkijkt op de wijze waarop dat is gebeurd in 2022.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

De Oude Begraafplaats organiseert twee rondleidingen op 4 mei.
Rondleiding Oude Begraafplaats Gouda: 'Gouda in de oorlog' Nieuws 3 uur geleden
De wandeling voert onder andere langs de Garenspinnerij.
Stadswandeling Fairtrade Gouda over de Goudse textiel- en kledinghistorie Nieuws 23 uur geleden
De Goudse Zomeravonden keren terug met twee edities op de nieuwe locatie van Stadskant aan de Agnietenstraat.
Goudse Zomeravonden: live-muziek op nieuwe locatie Stadskant Nieuws 29 apr, 15:00