Fietsen tegen Parkinson.
Fietsen tegen Parkinson. Foto: Marianka Peters

Fiets Parkinson de wereld uit

Algemeen 786 keer gelezen

GOUDA • Het is op zaterdag 3 september landelijke actiedag ‘Fietsen voor Parkinson’.

Op deze dag stappen honderden mensen op de pedalen om samen Parkinson de wereld uit te fietsen. Ook vanuit Gouda fietst een groep mensen mee. En dit jaar met een groter gezelschap (maximaal 50 mensen met Parkinson en 50 naasten) dankzij het Groene Hart Ziekenhuis, Zorgpartners, Rayer Healthcare en specialisten van ParkinsonNet en vrijwilligers. “Uitsluitend voor mensen met Parkinson en hun partner of naaste uit Gouda of naastgelegen gemeenten”, meldt organisator Hans van Geluk.

“Net als vorig jaar zijn er twee routes, één van ongeveer 25 kilometer, één van ongeveer 40 kilometer. We hebben ook zes duo-fietsen. En onder voorbehoud kan je als persoon met Parkinson één uurtje mee in een Riksja. We starten ook weer vanaf het restaurant ‘Paviljoen Reeuwijkse Hout’, waar we ook weer terugkomen.”

Om 10.00 uur is het aanmelden. Dan koffie met gebak en daarna op de pedalen. De eindtijd is variabel. Onderweg is er een stop voor de lunch (op eigen kosten) en plaspauze. Dit duurt ongeveer een uur.

Heeft u Parkinson en bent u woonachtig in en rond Gouda en wilt u meefietsen? Er zijn ook zes duo-fietsen u dan aan via bikevoorparkinsongouda@gmail.com

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Activeringscoach Nikki wil mensen weer laten stralen: 'Lijden maakt ons menselijk en specialer' Nieuws 31 mei, 14:30
Afbeelding
COLUMN: Schat van de stad: Sleutelstuk uit de Goudse Barbarakapel Nieuws 31 mei, 12:00
Afbeelding
Goudse afdeling Extinction Rebellion: 'Ik ben zo verontrust, ik moet dit doen' Nieuws 31 mei, 09:00