Gigant  Erasmus vaart met de sail-in
Gigant Erasmus vaart met de sail-in Foto; ,marianka peters

Gigant Erasmus vaart mee tijdens Sail-in

22 jul, 17:17 Algemeen 537 keer gelezen

GOUDA - Op donderdag 28 juli vaart Desiderius Erasmus van Rotterdam naar Gouda. Hij vaart als  GoudsGigant van 6 meter hoog voorop bij de Sail-In van 220 historische schepen rondom Gouda Waterstad750. 

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) viert dan zijn jaarlijkse erfgoedmanifestatie in de 750-jarige stad en verzorgt de verhuizing aan boord van het schip de ‘Res Nova’.

Waar is Erasmus geboren?
Die vraag houdt Erasmuskenners al sinds de zestiende eeuw bezig. Was het Rotterdam, zoals hij zelf beweerde, of was het Gouda, zoals sommige van zijn vrienden beweerden. Zeker is dat hij zijn jeugdjaren in Gouda doorbracht en er enkele jaren naar school ging. De stad viert dat het in 1272 stadrechten kreeg van Graaf Floris V van Holland. Daarom is het niet meer dan vanzelfsprekend dat Erasmus tijdens de stadsverjaardag van de partij is. Erasmus is één van de negen Goudse Giganten die tijdens Gouda750 meermaals te zien zijn.

Gouda Waterstad750
De LVBHB viert dit jaar zijn 48ste verjaardag met een traditionele vlootbijeenkomst, dit jaar in Gouda. Enkele honderden historische zeil- en motorschepen liggen van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli aangemeerd op verschillende plekken in en om de binnenstad. Velen zijn te bezichtigen en de schippers zijn graag bereid uitlete geven over hun schip.

Vaarinformatie: 09.00 uur vertrek uit Rotterdam donderdag 28 juli; 12.30 uur ontmoeting ongeveer ter hoogte van Moordrecht met de Terra Nova (VIP-boot); circa 13.30 uur aankomst in Gouda schip. Meer informatie is te vinden

 op www.goudawaterstad750.nl

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie