Afbeelding
Foto: pr

Gouda is een beetje ‘jarig’ en wie jarig is trakteert bij hitte op…ijs!

Algemeen 1.889 keer gelezen

GOUDA • Het is op dinsdag 19 juli precies 750 jaar geleden dat Graaf Floris V van Holland stadsrechten aan Gouda verleende. Komende dinsdag wordt misschien wel de warmste verjaardag in de 750-jarige geschiedenis van de stad. In goed overleg met de samenwerkende bakkers is besloten de Feesttaart XXL in deze weersomstandigheden niet aan te bieden aan de stad, maar te verplaatsen naar de Gouda750 Finale in september. Met deze temperaturen is het (gezondheidshalve) niet verantwoord een taart van dit formaat aan te bieden. Daarom treedt het Feestelijk-Gouds-Hitteplan in werking!

Dus trakteren we ijs

Welke traktatie past beter bij een tropisch feest dan ijs?! Vanaf 10.00 uur staan de lokaal wereldberoemde ijscowagens van David’s Gelato, Opa Antonio en Fraciolato voor het Goudse stadhuis op De Markt. Voor de liefhebbers is de mobiele koffiebus van Kruim ook aanwezig. De eerste ijsjes worden uitgedeeld door kinderwethouder Milou van Rooijen (cultuur en onderwijs) en burgemeester Pieter Verhoeve in aanwezigheid van Gigant Graaf Floris V van Holland. Op is op!

Echte stadsverjaardag

Kom jij ook op ons feest? Iedereen is van harte welkom op het Goudse Marktplein vanaf 09:30 uur. Naast ijs is er feestmuziek, onder andere een aubade door een gelegenheidsorkest van De Pionier en st. Caecilia. Gouwenaars die ook op 19 juli jarig zijn worden speciaal welkom geheten. Ook zal het Feestlied ‘Gouda gaat nooit voorbij’ te horen en zien zijn.

Om 10.15 uur vertrekt de Arriva Feestbus en gaat de wijken in om bijna 5.000 Gouda750 cupcakes te brengen bij circa 20 zorginstellingen, woonvormen/dagbestedingen, het Groene Hart Ziekenhuis en Buurthuizen.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden