Afbeelding
Foto: Helene van Domburg

Groot Nederlands Johannes de Heer geeft kerstconcerten in Gouda en Apeldoorn

30 jun, 15:29 Algemeen 164 keer gelezen

GOUDA • Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor start na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie weer op. In september beginnen de repetities voor twee kerstconcerten: op 9 december in Gouda en 17 december in Apeldoorn.

De inschrijving voor koorleden is vorige week geopend en inmiddels al half vol geboekt. Wie ook wil meezingen kan zich aanmelden via de website: www.johannesdeheerkoor.nl. Daarbij geldt wel: vol is vol. In het verleden moest er meermalen een ledenstop worden ingesteld.

Het Groot Nederland Johannes de Heerkoor is een projectkoor dat in de periode 2016 tot en met 2019 vier zeer succesvolle edities kende. Koorleden, afkomstig uit een variatie aan kerkgenootschappen, ontmoeten en herkennen elkaar in de liederen van Johannes de Heer. Het koor repeteert op acht verschillende locaties in Nederland, zodat de reistijd voor deelnemers beperkt blijft.

Uiteindelijk vormen de deelnemers tijdens de concerten een groot koor. De repetities zijn in Goes, Alblasserdam, Woerden, Huizen, Renswoude, Doornspijk, Vriezenveen en Wouterswoude. De muzikale leiding is in handen van dirigent Wilbert Magré.

Op het programma staan de meest geliefde kerstliederen uit de zangbundel van Johannes de Heer. Daarin is de rubriek ‘Kerst’ één van de belangrijkste gedeelten. Een deel van de liederen is door Johannes de Heer zelf geschreven en gecomponeerd.

Telkens weer blijkt dat zijn muziek en liedteksten een gevoelige snaar raken, zowel bij koorleden als bezoekers van de concerten. Met de concerten wordt ook geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting Woord en Daad.

Meer informatie www.johannesdeheerkoor.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie