Foto: sandra zeilsra

Wethouder Corine Dijkstra verlaat Goudse politiek

  •   keer gelezen

GOUDA - Wethoder Corne Dijkstra keert niet meer terug in de GOudse politiek. Zij was vijfeneenhalf jaar wethouder met onder meer de portefeuille zorg,

Op dit moment is het formatieproces om een nieuw college van burgemeester en wethouders te vormen in volle gang. Wethouder Corine Dijkstra (ChristenUnie) heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een volgende periode.

Corine Dijkstra blikt alvast terug: “Het was (en is nog steeds) voor mij een grote eer om mij - namens de ChristenUnie - in te zetten voor Gouda. Het verder brengen van goede zorg en ondersteuning voor de Gouwenaars vind ik heel waardevol. Ook het samen met heel veel gedreven stadsgenoten handen en voeten geven aan tolerantie, inclusie en verbinding tussen mensen, heeft echt mijn hart. Ook ben ik trots op concrete resultaten zoals het buurtservice centrum Van Noord, de start van de Campus Gouda, de doorontwikkeling van de Chocoladefabriek en de verbetering van de daklozenopvang.

Als bestuurder moet je blijven dromen over idealen, maar wel met je ogen open. Je laten raken, maar niet omvallen. Daarbij heb ik veel collegialiteit ervaren van de collega’s in het college.”

Fractievoorzitter en lijsttrekker Anna van Popering-Kalkman: “Wij zijn Corine Dijkstra ontzettend dankbaar voor de wijze waarop zij zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor Gouda. Zij was en is een zeer hardwerkende, betrokken en integere ‘no nonsens’ wethouder die niet houdt van politieke spelletjes. Nadat Corine Dijkstra in 2016 onverwachts wethouder werd, wist zij met dank aan haar grote ervaring binnen korte tijd haar draai te vinden. Wij zijn er trots op dat Corine Dijkstra alom gerespecteerd wordt als een zeer kundige wethouder. Zo is zij voorzitter - van het regionale bestuurlijk overleg sociaal domein. Wij vinden het jammer dat Corine Dijkstra niet beschikbaar is voor een volgende termijn, maar uiteraard gunnen wij haar van harte de mogelijkheid om een andere wending te geven aan haar werkzame leven.” 

Corine Dijkstra: “De reden dat ik heb besloten mij niet opnieuw beschikbaar te stellen is dat het tijd is voor een nieuwe koers in mijn werkzame leven. Dat doe ik met spijt in het hart; maar om iets nieuws aan te pakken moet je soms je handen vrijmaken door iets waardevols los te laten.“

Tot het nieuwe college is aangetreden hoopt Corine Dijkstra zich voor de inwoners van Gouda te blijven inzetten.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten