<p>Bouwen aan je toekomst bij BBL-opleidingen Bouw.</p>

Bouwen aan je toekomst bij BBL-opleidingen Bouw.

(Foto: MARC DE HAAN)

BBL-opleidingen Bouw mboRijnland verhuizen naar Waddinxveen

  •   keer gelezen

GOUDA • mboRijnland en de nieuwe Bouwacademie Groene Hart gaan samen de BBL-opleidingen Bouw vormgeven en organiseren. Doel is om nog aantrekkelijker en betekenisvoller onderwijs aan te bieden.

Dit doen ze in een omgeving die aansluit op de beroepsomgeving; vanaf augustus volgen de BBL-studenten van bouw gerelateerde opleidingen onderwijs aan de nieuwe Bouwacademie in Waddinxveen en niet meer op de locatie van mboRijnland in Gouda.

Arjan van der Hoorn, locatie-directeur mboRijnland Gouda: “De samenwerking tussen SPB Gouwe en Rijnstreek en mboRijnland is al jaren uitstekend. Met de verplaatsing van de bouw gerelateerde BBL-opleidingen zien wij voor alle partijen toegevoegde waarde. Studenten, docenten, bedrijven en samenwerkende instanties gaan de voordelen merken van deze verhuizing.

De Bouwacademie Groene Hart is een centrum voor modern technisch vakmanschap met geweldige faciliteiten. Onze studenten en docenten begeven zich straks in een aansprekende omgeving die aansluit bij de beroepscontext en de studenten worden persoonlijk begeleid.

Ook voor bedrijven is het van meerwaarde dat theorie en praktijk straks onder één dak worden verzorgd. Ik voorzie dat er straks veel meer kansen voor samenwerking ontstaan en het onderwijs nog rijker wordt met het oog op verbreden, verdiepen en versnellen.”

Overzichtelijker

Ramon Looije, directeur Bouwacademie Groene Hart en SPB Gouwe en Rijnstreek: “Wij zijn heel blij om mboRijnland als partner en medebewoner van de Bouwacademie Groene Hart te verwelkomen. Met theorie en praktijk onder één dak wordt het voor leerlingen overzichtelijker en ontstaan er mooie kansen voor samenwerking en afstemming.”

Meer weten? Kijk hier.

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten