<p>De Tuk-tuk.met Ober trots achter het stuur is een blikvanger van Brokken & Zo.</p>

De Tuk-tuk.met Ober trots achter het stuur is een blikvanger van Brokken & Zo.

(Foto: Marianka Peters)

Ina van Vliet blij met nieuwe locatie Brokken & Zo

  •   keer gelezen

GOUDA  • Brokken & Zo xs verhuist na 15 jaar naar de voormalige stadswinkel op de Kop van de Kleiweg. Daarnaast krijgt de trouwe viervoeter Ober een eigen voedingslijn

Op maandag 31 januari opent de dierenspeciaalzaak. Eigenlijk waren de eigenaren helemaal niet van plan om te verhuizen, maar drie keer zo groot voor dezelfde prijs, is een ‘offer you can’t refuse’.

“Ons huurcontract moest worden verlengd en op advies van de makeIaar gingen we onderhandelen over de nieuwe huurprijs, maar daar wilde de pandeigenaar niets van weten,” vertelt eigenaresse Ina van Vliet enthousiast.

Dus begon de zoektocht naar een ander pand. “We konden naar de Nieuwe Marktpassage, maar dat is verboden voor honden. En laten dat nu net onze klanten zijn, dus dat was ook geen optie. Toen kwam dit pand voorbij, waar we veel mogelijkheden in zagen.”

Brokken XXL

Ook al is het nieuwe winkelpand drie keer zo groot, het wordt geen kopie van Brokken en Zo XXL aan de Burgemeester van Reenensingel. Bij Brokken & Zo XXL zit een dierenartspraktijk, lunchroom, hondenschool en -speeltuin en knaagdierhotel, en worden er verjaardagsfeestjes georganiseerd.

“Dat gaan we hier niet doen, maar wel komt er een welzijnsplein met gezondheidsproducten voor huisdieren. Er komt wel een kinderhoek met konijntjes en de hondenwasstraat komt weer terug. Bij ons winkelen wordt echt een beleving.”

Het achterste deel van de winkel wordt ingericht als markt. Als je niet beter zou weten, loop je straks tussen de marktkramen met zicht op het Goudse stadhuis. “Door de ruimte zijn we nu in staat om alles beter te etaleren. Wel komen er een paar producten bij.”

Oberlysius

Ook de trouwe viervoeter Ober, inmiddels de mascotte van Brokken & Zo, krijgt een hoofdrol in de nieuwe winkel. Onder de naam Oberlysius krijgt hij een eigen voedingslijn. “De Tuk-tuk wordt een blikvanger voor deze voedingslijn.”


De opening maandag wordt een feestje met aantrekkelijke aanbiedingen.

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten