Foto:

Kerken nodigen uit tot zoektocht naar ‘Licht in de wereld’

  •   keer gelezen

GOUDA • Onder de naam ‘Licht in de wereld’ organiseerde de Raad van Kerken in Gouda een oecumenische viering in de H. Josephkerk. Het was het startschot van de internationale Week van Gebed, die nog tot en met 23 januari duurt.

“We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis”, aldus de raad van Kerken. “De coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is.”

Op veel plaatsen worden er (online) activiteiten georganiseerd waar samen wordt gebeden voor eenheid, wijk en wereld. Ook in Gouda. Naar schatting doen in Nederland 200.000 mensen mee met het initiatief. Wie zich bij hen wil aansluiten, kan online vinden waar en wanneer er in zijn of haar omgeving activiteiten zijn.

De Goudse Raad van Kerken heeft alle kerkgemeenschappen in Gouda uitgenodigd om de gebedsweek af te sluiten door het bidden van een gezamenlijk gebed in hun diensten en vieringen op zondag 23 januari.

www.weekvangebed.nl

Karl Flieger
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten