Erasmus, de eerste Goudse Gigant is klaar
Erasmus, de eerste Goudse Gigant is klaar Foto: OSCAR LIMAHELU

Eerste Goudse Gigant Erasmus is klaar

8 jan, 10:47 Algemeen 973 keer gelezen

GOUDA - “Het is goed dat mijn moeder me zo niet ziet, het angstzweet zou haar uitbreken. Maar ach, tot nu toe gaat alles erg goed vandaag.” Poppenmaker Evert Josemander balanceert 3 meter hoog, op een flinke trap middenin de Sint-Janskerk, met de kop van Erasmus in zijn handen.

 Die probeert hij te bevestigen aan de stalen constructie waar de romp omheen is gezet. Everts eigen hoofd verdwijnt in de nepbonten kraag van Erasmus, waardoor niet meteen duidelijk is tegen wie hij blijft praten. Het blijkt Oscar te zijn, de fotograaf die in de romp van Erasmus is gekropen. “Zou geen lekker moment zijn om te ontdekken dat het toch niet goed aansluit allemaal. Zonder die kop erop, lijkt hij toch wat minder goed.”


De laatste details - Foto Marianka Peters

Een paar minuten en wat onverstaanbaar gemompel verder, komt Evert tevreden de trap af. “Ziet er goed uit, toch?” Het is niets gelogen, Erasmus maakt een meer dan indrukwekkende indruk. Midden in het koor van de Sint-Janskerk, rustend op de koperen vloer, omgeven door de Goudse Glazen en fraai belicht. Als even later de rookmachine aangaat, wordt het nog magischer. Dat deze rookmachine vervolgens het brandalarm activeert, stond niet in het draaiboek. Het duurt even voor de uitknop wordt gevonden, langer in ieder geval dan de tijd die nodig was om de brandweer te alarmeren. Evert had geen woord gelogen toen hij had aangekondigd dat het vandaag ‘showtime’ was.

Lees het hele verhaal van Remco van Gastel woensdag in Het Kontakt-Goudse Post.

Marianka Peters

Redactiecoördinator Het Kontakt - Goudse Post

De laatste details
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie