Vorig &nbsp;jaar moesten we Kaarsjesavond voor de tv meemaken,<p><a data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=http://www.goudabijkaarslicht.nl&source=gmail&ust=1637420275048000&usg=AOvVaw2kVblPjkLqmVMoamB5kkco" href="http://www.goudabijkaarslicht.nl/" target="_blank"></a></p>
Vorig  jaar moesten we Kaarsjesavond voor de tv meemaken,

(Foto: Marianka Peters)

Kerstboom is onderweg, maar Kaarsjesavond afgelast

  •   keer gelezen

GOUDA - Er komt een prachtige kerstboom onze kant op. Voor de 66e keer op rij is er een vrachtwagen vertrokken vanuit onze zusterstad Kongsberg.


¨Het is prachtig om te zien dat deze jarenlange traditie wordt voortgezet en de warme banden met onze zusterstad wederom worden bevestigd met de komst van deze mooie boom,”aldus burgemeester Pieter Verhoeve. “De boom zal Gouda extra doen verlichten tijdens de donkere winterdagen. Het is altijd bijzonder een karakteristiek geschenk te krijgen van een zusterstad. 

Een team van Noorse houthakkers heeft de boom gekapt op woensdag 17 november en deze is nu onderweg naar de haven in Brevik. Van daaruit wordt de boom per schip vervoerd naar Rotterdam. Begin december wordt de boom in Gouda verwacht. 

De boom zal tijdens de kerstperiode een sfeervol middelpunt zijn, maar we moeten het dit jaar, evenals vorig jaar, weer zonder de traditionele Kaarsjesavond doen. De Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda hebben gezamenlijk het moeilijke besluit genomen, dat het grootschalige jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht vanwege de huidige coronamaatregelen en onzekere coronasituatie net als vorig jaar alleen in digitale vorm doorgang kan vinden.  Dat geldt ook voor de voorstelling “Geef het licht door” die op Kaarsjesmiddag in de schouwburg te zien zou zijn,

Om toch Gouda bij Kaarslicht 2021 thuis te kunnen beleven wordt er wederom een film gemaakt, die gebaseerd is op het programma bij de kerstboom. Deze film zal onder andere te zien zijn via TV West vanaf 19.00 op 10 december 2021. De organisatie was al maanden bezig om een prachtig programma in elkaar te zetten, mede vanwege het aandeel in de opwarmperiode van Gouda750.

De Samenwerkende Binnenstadsondernemers zullen in overleg met de gemeente de komende weken bezien hoe het warme gevoel van Gouda bij Kaarslicht in de binnenstad op alternatieve wijze mogelijk kan worden gemaakt. 

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten