<p>De parkeergarage bij het sttation werd in 2013 geopend door toenmalige wethouder Wendy Ruwhof</p>

De parkeergarage bij het sttation werd in 2013 geopend door toenmalige wethouder Wendy Ruwhof

(Foto: Marianka Peters)

Uitbreiding Stationsgarage

  •   keer gelezen

GOUDA • Er komen twee verdiepingen op de parkeergarage op het staton, goed voor in totaal 80 extra parkeerplekken. Met de uitbreiding is een investering van 1,7 miljoen euro gemoeid. Binnenkort beslist de raad.


De vraag naar parkeerplekken in de huidige Stationsparkeergarage naast het Huis van de Stad is de afgelopen jaren toegenomen. Ook als gevolg van de beoogde bouwontwikkelingen rond het station zal de vraag naar parkeerplekken in de Stationsparkeergarage toenemen. Daarom heeft het college besloten om de parkeergarage uit te breiden twee splitlevel parkeerdekken, goed voor 80 extra parkeerplekken. Bij de bouw van de parkeergarage in 2014 is al rekening gehouden met uitbreiding. Het toevoegen van 80 extra parkeerplekken is mogelijk, zonder dat daarvoor in het bestaande gebouw grote bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Daarnaast is bekeken of het uitbreiden van deze parkeergarage ook financieel interessant is. Op basis van deze onderzoeken wordt nu een investeringsvoorstel ter besluitvorming aan het college en de gemeenteraad voorgelegd.

De stationsgarage was omstreden. Het was 2013 dat de garage voor het publiek open ging. Op dat moment was nog  geen partij gevonden om de garage te exploiteren, dus besloot het college de garage zelf tijdelijk te exploiteren totdat er betere tijden zouden aanbreken en een exploitant zich zou aanmelden. Dat was tegen het zere been van een aantal fracties in de raad. Met name Gouda Positief vond het niet verantwoord dat de gemeente op de stoel ging zitten van de ondernemer. De toenmalige wethouder Wendy Ruwhof heeft menig robbertje moeten  ’vechten’, om een raadsmeerderheid te krijgen voor het in eigen beheer exploiteren van de garage. Wie had ooit gedacht dat de stationsgarage zo succesvol zou zijn en de capaciteit nu uitgebreid wordt.

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten