Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Met welke telefoonhouder voor in de auto ga jij deze zomer op reis?

  •   keer gelezen

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent maar één ding: vakantie! Of je nu kiest voor een vakantie in eigen land of het buitenland, de kans is groot dat je er de weg niet kent. In dat kader zijn er gelukkig tal van mogelijkheden om toch op je vakantiebestemming aan te komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een TomTom of een navigatie-app op je telefoon. 


Ga je voor de telefoon, dan wil je echter niet betrapt worden met je smartphone in je hand. Daarom is het belangrijk dat je een telefoonhouder voor in de auto hebt om handsfree te kunnen navigeren. Bestel daarom vandaag nog een auto telefoonhouder en ga veilig op weg.

Verschillende soorten telefoonhouders voor de auto
Er zijn verschillende soorten telefoonhouders voor de auto te verkrijgen. Elke soort houder werkt op zijn eigen manier en ziet er anders uit. Het verschil is met name te vinden in de manier van bevestigen. Hieronder zullen we ze allemaal met je langslopen.

Voor het ventilatierooster
Een van de handigste varianten is de houder voor het ventilatierooster. Deze zijn vrij eenvoudig te installeren, aangezien ze zich vastklemmen aan het lucht- of ventilatierooster.

Vervolgens plaats je hierin jouw smartphone en kun je zo gemakkelijk gebruikmaken van de navigatie. Je hebt keuze uit diverse modellen met klemsysteem of magneet bevestiging. 

De zuignap
De zuignap is verreweg het meest bekend en wordt wereldwijd gebruikt. Een zuignap autohouder is erg gebruiksvriendelijk en werkt ontzettend goed. Om deze telefoonhouder te installeren, druk je simpelweg de zuignap tegen de voorruit aan. Vervolgens druk je de zuignap even aan en dan zit hij al goed vast. Zo zit de houder perfect in het zicht en is hij even snel te verwijderen als te bevestigen.

Voor in de bekerhouder
Omdat de meeste voertuigen bekerhouders bevatten, zijn hier ook speciale telefoonhouders voor ontwikkeld. Deze zijn ideaal om je smartphone dicht bij de hand te houden tijdens het rijden. Helaas zit een bekerhouder soms net te ver buiten je gezichtsveld om de navigatie software te kunnen gebruiken, maar dit type houder is ook optimaal voor wie onderweg wilt bellen of muziek wilt luisteren.

Een magneet voor op het dashboard
Het enige nadeel dat bij telefoonhouders komt kijken, is het voortdurend in en uit moeten halen van je smartphone. Dit kan veel tijd kosten en kan uiteindelijk vervelend worden. Met een autohouder met magneet-bevestiging is dit niet nodig. Bij deze houders worden metalen plaatjes meegeleverd om achterop je toestel of hoesje te plakken, zodat deze door de magneet aangetrokken wordt. De desbetreffende magneet bevestig je vervolgens aan je dashboard en zo heb je heel snel een goede en makkelijke telefoonhouder.

Speciaal voor op het dashboard
Heb je geen bekerhouder of cd-speler en wil je liever niet dat de houder aan de voorruit geplakt zit? Kies dan voor een dashboard-telefoonhouder. Dit type houder is vaak snel, gemakkelijk en permanent bevestigd met een kleef- of schroefsysteem. Hierdoor is jouw telefoon houder direct klaar voor gebruik, maar wel moeilijker om weer te verwijderen.

Welk systeem spreekt jou het meeste aan?

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten