<p>Peter van den Berg overhandigt het eerste exemplaar.aan Pieter Verhoeve</p>

Peter van den Berg overhandigt het eerste exemplaar.aan Pieter Verhoeve

(Foto: Marianka Peters)

Van zakboek naar handboek

  •   keer gelezen

GOUDA • “Ieder raadslid zou dit handboek op zijn nachtkastje moeten hebben,” stelde burgemeester Pieter Verhoeve bij de lancering van het Handboek Raadsleden. Afgelopen vrijdag werd het omvangrijke boek gepresenteerd in het Huis van de Stad.


Honderden nieuwe raadsleden starten in 2022 aan een grote uitdaging. Als raadslid komt er veel op je af: procedures, veel vergaderingen, debatteren, onderhandelen, samenwerking binnen de gemeenteraad en de fractie en verantwoording afleggen aan burgers en organisaties.  Speciaal voor raadsleden is het Handboek Raadsleden ontwikkeld. Het Handboek geeft lokale volksvertegenwoordigers handvatten bij de uitvoering van hun taken en verantwoordelijkheden. Handige checklijsten, praktische tips van ervaren raadsleden, raadsgriffiers, wethouders, burgemeesters en tot slot een uitgebreide begrippenlijst maken dit Handboek tot een unieke gereedschapskist waarmee zowel net gekozen volksvertegenwoordiger als ervaren Raadsleden aan de slag kunnen. 

Handboek Raadsleden is de opvolger van het goed ontvangen Zakboek Raadsleden, maar nog makkelijker leesbaar. Peter van den Berg, auteur en initiatiefnemer van het Handboek, was zelf jarenlang raadslid en gebruikte zijn eigen kennis en ervaring bij het samenstellen van het Handboek. 

Theo Segers, burgemeester van gemeente Molenlanden, schafte dit zakboek als eerste aan: “In mijn vorige gemeente hebben de raadsleden veel gehad aan dit handboek. Daarom wil ik straks ook aan de nieuwe raadsleden van gemeente Molenlanden deze inzichten aanbieden.” Na Gouda ging het gezelschap door naar de gemeenten Overbetuwe en Nieuwkoop voor een presentatie.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten