<p>Wethouder Rogier Tetteroo opende symbolisch de deuren van Knarrenhof het Groene Hof.</p>

Wethouder Rogier Tetteroo opende symbolisch de deuren van Knarrenhof het Groene Hof.

(Foto: Jan van den Berg)

Knarrenhof Gouda opgeleverd

  •   keer gelezen

GOUDA - Zelfstandig wonen met een eigen voordeur, maar tegelijkertijd een beetje omzien naar elkaar. Dat is het principe van Knarrenhof. Wethouder Rogier Tetteroo bracht  woensdag een bezoek aan het nieuwbouwcomplex aan de Oosthoef, waar hij symbolisch de deuren opende.


Knarrenhof het Groene Hof aan de Oosthoef bestaat uit 24 levensloopbestendige appartementen, nadert zijn voltooiïng. Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger, maar met het gemak van nu. Het is een woonvorm waar ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen bljven wonen. Door de combinatie van ouderwets burenfatsoen en ‘’noaberschap’’ bent u hier nooit alleen, zo is de gedachte. De gemeenschappelijke tuin en hobbyruimte bieden voldoende mogelijkheden voor ontmoeting. De toekomstige ‘hovelingen’ organiseren samen het onderhoud, de zorg, energie etc. met hulp van de land 

De bouw, gestart in coronatijd, kan nu eindelijk gevierd worden en de deuren gaan letterlijk open. Door de Covid19 beperkingen was het niet eerder mogelijk om dit in het bijzijn van de toekomstige bewoners te vieren.

Realisatie van dit soort projecten draagt bij aan de doorstroming, waardoor eengezinswoningen weer beschikbaar komen voor gezinnen. Bovendien past dit heel goed bij het streven naar inclusieve wijken. Ook de gemeenteraad heeft oog voor de behoefte aan dit soort woonvormen en heeft onlangs unaniem een motie aangenomen waarin zij hiervoor aandacht vragen.

Wethouder Rogier Tetteroo  geeft aan blij te zijn dat de oplevering van de Knarrenhof zo dichtbij is.  “Het is een prachtig concept, dat gezamenlijk met de toekomstige bewoners ontwikkeld is. Er is veel behoefte aan deze nieuwe woonvormen voor senioren, een woongemeenschap waar oog is voor elkaar. En een plek waar men kan blijven wonen, ook als zorg nodig is.”

De oplevering wordt einde dit jaar verwacht, een jaar later dan gepland.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten