<p>• Voor Theo Krins is dit gebouw een blikvanger in Goverwelle</p>

• Voor Theo Krins is dit gebouw een blikvanger in Goverwelle

(Foto:Theo Krins)

Genieten van verstild beeld met eigen verhaal

  •   keer gelezen

GOUDA • Negen wijken, zeventig buurten, 1152 straten, in elk kwartaal en jaargetijde vastgelegd door een 20-tal (amateur) fotografen. Het fotoproject Kijk op Straat dat in juli vorig jaar werd gestart, krijgt nu geleidelijk vorm. Bijna de helft van de Goudse straten staat al op de gevoelige plaat en zijn zichtbaar op internet. Tijdens de vierimg van Gouda 750 wordt het boek, met duizenden foto’s, gepresenteerd Regelmatig stellen de fotografen zich aan het publiek voor.


Deze week is dat Theo Krins. Niet in zijn politieke rol als lid van een politike partij, niet als voorzitter van de SOG, maar als liefhebber van fotografie. ”Mijn naam is Theo Krins en ik woon sinds 1985 in Gouda. Ik maak veel foto’s in de natuur en in steden. Ik heb een speciale voorliefde voor portret- en kerkfotografie. Belangrijk daarbij is voor mij dat het beeld aanspreekt door kleuren en compositie. Ik kan genieten van een verstild beeld dat een eigen verhaal vertelt.

In oktober 2020 hebben diverse fotografen in het kader van het project Kijk op Straat een aantal straten toegewezen gekregen. Ik kreeg een aantal straten toegewezen in mijn eigen woonwijk Goverwelle. De bedoeling was om niet een hele straat te fotograferen, maar iets in de straat wat opvalt, wat bijzonder is.

Lastige opdracht
Ik vond het een lastige opdracht, omdat de huizen in Goverwelle vaak niet opvallend zijn. Ik moest echt goed zoeken naar iets aansprekends. Uiteindelijk heb ik voor deze rubriek niet voor een detail gekozen, maar toch voor een compleet gebouw: het appartementengebouw aan de Hofpoldersingel.

Ik maakte deze foto in het begin van avond met een mooie oplichtende lucht. Dit gebouw ligt aan een plantsoen, waar ik graag doorheen wandel en fiets. Het is niet groot, maar wel mooi en de witte woningen rond het plantsoen zijn een blikvanger in de wijk. 

Het bijzondere aan dit gebouw vind ik zelf dat het niet gelijk met de bouw van de woningen rond het plantsoen is gebouwd, maar enige tijd later.

Het gebouw ligt fraai aan het water en met het plantsoen is dit voor mij één van de mooiere locaties in de wijk Goverwelle.”

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten