Afbeelding

Lions Sloepentocht, één groot feest!

Algemeen 112 keer gelezen

Regio - De jaarlijkse Sloepentocht voor mensen met een beperking uit de Krimpenerwaard was ook dit jaar weer een groot succes. Het bleef de hele tocht droog en de stemming zat er goed in. Bij de terugkeer in de thuishaven ‘Het Wapen van Reeuwijk’ werden de deelnemers ontvangen met live muziek van Peter Dons uit Ammerstol. Na een uitgebreide lunch konden zij een vaarbewijs en een goedgevulde goodie bag in ontvangst nemen om vervolgens weer huiswaarts te keren en terug te kijken op een wederom geslaagde editie van de Lions Sloepentocht.

Deze 8e editie van de Sloepentocht werd ook dit jaar weer georganiseerd door de leden van de Lionsclub Krimpenerwaard. In samenwerking met Bianca Schram van de stichting ‘Dagbesteding Krimpenerwaard’ werden 90 mensen met een beperking uit de Krimpenerwaard uitgenodigd om aan deze sloepentocht deel te nemen. De organisatie steunt op de inzet van veel vrijwilligers zoals begeleiders, eigenaren van de 16 sloepen, het Wapen van Reeuwijk, de stichting Plons, de politie en de brandweer.

Na een tocht van ruim twee uur over plassen en slootjes werden de deelnemers weer bij het Wapen van Reeuwijk verwelkomd. Deze keer met live muziek van zanger Peter Dons uit Ammerstol. De sfeer zat er daardoor al direct goed in. Er werd uit volle borst meegezongen met de muziek. Al snel gevolgd door het met elkaar dansen en het lopen van een polonaise.

Dankzij de inzet van alle vrijwilligers en sponsoren hebben ook dit jaar weer 90 mensen met een beperking uit de Krimpenerwaard een fantastische dag mee kunnen maken. Door hen werd de hoop uitgesproken op een herhaling van dit evenement volgend jaar.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zaterdag 22 juni. Er wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker.
Swim to Fight Cancer: Zwemmen in Museumhaven voor onderzoek en lokaal doel Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Een monument verduurzamen lastig, maar wordt gemakkelijker, zegt Gouda Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Gouda: programma op de Markt en dit is er verder te doen Nieuws 19 uur geleden