Gerard van Nieuwpoort is op woensdag 17 april benoemd tot ereburger van Gouda.
Gerard van Nieuwpoort is op woensdag 17 april benoemd tot ereburger van Gouda. Foto: Aangeleverd

Gerard van Nieuwpoort ereburger van Gouda

Nieuws 524 keer gelezen

GOUDA • Gerard van Nieuwpoort is op woensdag 17 april benoemd tot ereburger van Gouda. Tijdens de netwerkbijeenkomst van Gouda Onderneemt in de Gouwekerk werd hij door burgemeester Pieter Verhoeve verrast met de zilveren erepenning van de stad Gouda.

Van Nieuwpoort heeft als directeur-bestuurder van het familieconcern Van Nieuwpoort en de Goudse Betonmortel Centrale veel betekend voor Gouda, meldt de gemeente: ‘Zowel voor Goudse ondernemers als voor de Goudse gemeenschap.’

Oog voor gezamenlijke belangen
‘Als ondernemer en betrokken bestuurder heeft hij oog voor de gezamenlijke belangen van Goudse ondernemers. Onbetaald zet hij zich in als voorzitter van de Vereniging Bedrijventerreinen Gouda (VBG), vicevoorzitter van Gouda Onderneemt en penningmeester bij het Ondernemers Fonds Gouda (OFG). Hij weet mensen te verbinden en te motiveren om gezamenlijk vooruit te komen.’

Het is een familietraditie van de familie Van Nieuwpoort om aandacht te besteden aan een goede samenleving, zegt Gouda. Hij is in dat kader onder meer betrokken bij de Goudse IJsbaan, Gouda Beach Experience, Broederschap Sint-Jan, Catharina Gilde, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Museum Gouda en Gouda750.

Kaasmeisjes
Hij speelde een belangrijke rol bij het Gouda750-project ‘Goudse Iconen’, het kunstproject met vijftig beschilderde beelden van kaasmeisjes werd één van de meest zichtbare projecten van Gouda750. Ze zijn nog altijd verspreid over de stad te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden